Dansk skib skaber røre i Indien

De indiske myndigheder går ind i sagen om skibet Clipper Concord, som skal skrottes på berygtet strand

Hvis det danske rederi Clipper Group troede, at de i ro og mag kunne sende skibet Clipper Concord til ophugning på den berygtede indiske strand Alang, tog de grueligt fejl.

Efter Ekstra Bladet i sidste uge kunne afsløre, at skibet var ankommet til Alang, har Clipper Group fået hård kritik fra forskellige græsrodsorganisationer og fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S) – og nu er de indiske myndigheder også begyndt at blande sig i sagen.

Ekstra Bladet den 18. december

Det sker efter, at den indiske NGO ToxicsWatch Alliance (TWA) lige nu forsøger at forhindre skibet, der ligger for anker i det Arabiske Hav ti sømil (18,5 kilometer, red.) fra kysten, i at komme ind til fastlandet.

Du kan følge Clippers position her

TWA mener, at Clipper Group bryder med indisk lov og med Basel-konventionens bestemmelser om at sende farligt affald til lande uden for OECD. Det fortæller Gopal Krishna til Ekstra Bladet og understreger samtidigt, at 500 arbejdere er blevet dræbt i skibsophugnings-industrien i Alang fra 1983 og frem til december i år.

- Jeg har derfor kontaktet den indiske miljøminister Prakash Javadekar angående Clipper Concord, og han svarer, at han vil gøre, hvad det er nødvendigt.

- Herudover har Sekretariatet for FN's højkommissær for menneskerettigheder og FN’s særlige udsending for menneskerettigheder og farlige stoffer, Baskut Tuncak, indledt en undersøgelse, og jeg håber, at det vil lykkes at få bremset skibet og sendt det ud af indisk farvand, siger han.

Clipper Groups adm. direktør Kristian Mørch sagde i sidste uge til Ekstra Bladet, at Clipper Concords ophugning i Alang vil overholde gældende regler.

Samfund Dansk skib sendt til døds-strand

0 kommentarer
Vis kommentarer