Annonce:
Annonce:

Dansk supermarked gemmer smøgerne væk

Fra næste år kan man ikke længere se cigaretter hos dagligværekæden Rema 1000

Cigarethylden bag kassen bliver fortid i 314 Rema 1000-butikker til næste år. Foto: All Over Press
Cigarethylden bag kassen bliver fortid i 314 Rema 1000-butikker til næste år. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Samfund

Fra nytår er det slut med at kunne se cigaretter bag kassen i dagligvarekæden Rema 1000.

Cigaretterne  bliver nemlig fremover gemt væk, og ønsker man at købe en pakke smøger, skal man selv spørge efter dem hos kassemedarbejderen - altså uden at kunne pege pakken ud på hylden ved kassen.

Det skriver Rema 1000 i en pressemeddelelse.

Formålet med at gemme cigaretterne væk er at gøre dem mindre synlige for børn og unge, og sætte en stopper for den markedsføring, der ifølge dagligvarekæden ligger i at placere tobak ved kassen, hvor det er synligt for alle handlende.

Det er et et samarbejde mellem Rema 1000 og Kræftens Bekæmpelse, der har ført til initiativet, som udføres i alle landets 314 Rema 1000-butikker ved årsskiftet.

Annonce:

- Vi er klar over, at dette initiativ ikke gør Danmark 100 procent røgfrit, men samarbejdet mellem detailhandlen og organisationer som Kræftens Bekæmpelse er et vigtigt skridt, når rygestart skal forebygges, siger Anders Rene Jensen, der er indkøbsdirektør i Rema 1000.

40 nye rygere hver dag
Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at 40 unge hver dag begynder at ryge. Det er den statistik, der nu får Rema 1000 til at handle. Kæden håber, at initiativet kan bidrage til regeringens og Kræftens Bekæmpelses mål om en røgfri generation i 2030.

- Det er modigt, at Rema 1000 som den første store detailkæde skjuler tobakken. Politikerne er blevet overhalet indenom. Jeg tror, mange andre i detailhandlen vil følge efter Rema 1000. Og jeg håber, at også politikerne lader sig inspirere, så hele branchen får fælles regler for placering af tobak, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse. Han understreger, at han ikke mener, tobak bør være et produkt, kunderne kan finde ved kassen på linje med eksempelvis chokolade.

Annonce:

Også Salling Group - tidligere kendt som Dansk Supermarked - melder i kølvandet på nyheden om Rema 1000's initiativ onsdag formiddag ud, at de også ønsker at skodde smøgernes plads bag kassen.

Salling Group planlægger at rulle idéen ud i samtlige af landets Føtex-, Bilka- og Netto-forretninger allerede 1. oktober og bliver dermed de første dagligvarekæder, der gemmer cigaretterne væk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: