Dansk Supermarked vil investere milliarder i butikker

Efter et stabilt år vil Dansk Supermarked Group investere i fremtiden. Det skriver selskabet i sit regnskab.

Pr-foto
Pr-foto

Dansk Supermarked Group, der ejer kæder som Netto, Føtex og Bilka, vil fremover investere to milliarder kroner om året i nye butikker, renovering og e-handel.

Det skriver selskabet i sit regnskab for 2015, der viste en omsætning på 57,5 milliarder kroner og et resultat på 1,7 milliarder kroner.

- Det er gået rigtigt godt, og vi ligger skarpt til i Europa. Faktisk kan vi kun finde to kæder i hele Europa, der klarer sig bedre end os, siger administrerende direktør Per Bank kort efter regnskabet på en telekonference.

Året bød på en styrket markedsposition. Der skal udbygges yderligere, og derfor vil Dansk Supermarked Group kaste to milliarder kroner om året i et nyt investeringsprogram.

Det skal hjælpe Dansk Supermarked Group i den kontinuerlige krig, der er på dagligvaremarkedet i Danmark.

- Forventningen til 2016 er, at vi fortsat kan outperforme markedsvæksten indenfor e-commerce og udvide forretningen yderligere inden for vores traditionelle forretningsområder. Ikke mindst i kraft af det ambitiøse investeringsspor.

- Vi glæder os til at byde vores kunder velkommen i endnu flere nybyggede og moderniserede butikker. Ligesom vi fortsat vil investere i større udvalg, bedre kvalitet og skarpere priser, skriver Per Bank.

I 2015 investerede Dansk Supermarked Group i blandt andet Wupti.dk og iPosen.dk.

Desuden blev der købt nye Netto-butikker i både Danmark og resten af verden. Samlet blev der åbnet 50 nye butikker i 2015.

For Føtex blev det nye koncept føtex food udrullet i København.

Mens omsætningen steg i 2015 faldt resultatet faktisk en smule. Det var dog ikke, fordi der blev tjent mindre i butikkerne, men fordi Salling købte resten af Dansk Supermarked Group, bliver der betalt flere renter.

11 kommentarer
Vis kommentarer