Dansk svindler starter nyt forretningseventyr under nyt navn

I Tyskland forsøger den danske storsvindler Bjørn Stiedl sig med en nyt forretningseventyr under nyt navn

Arkivfoto: Mik Eskestad
Arkivfoto: Mik Eskestad

Bjørn Stiedl, der tidligere er idømt sammenlagt 14 års fængsel for alvorlig økonomisk kriminalitet, forsøger under nyt navn at starte forretning i vores naboland mod syd.

Under det nye navn Conrad König er den omstridte erhvervsmand påbegyndt et nyt forretningseventyr. Det skriver Børsen.

Bjørn Stiedls nye forretningseventyr, Airparkone, vil udvikle og drive parkeringshuse i en række europæiske lande. Det fremgår af dokumenter, som Børsen er i besiddelse af.

Bjørn Stiedl selv har ikke ønsket at kommentere oplysningerne, men Thomas Wittenborg, der er storaktionær og direktør i forretningens irske moderselskab bekræfter, at der er tale om én og samme person.

- Han er ansat ligesom andre mennesker er, og han har vel også brug for en chance igen for at komme videre med sit liv, siger Thomas Wittenborg til Børsen.

Se også: Anklaget: Alt jeg gør beskrives som kriminelt

Bjørn Stiedl har sammen med navne som Stein Bagger, Steen Gude og Kurt Thorsen skrevet sig ind på listen over danmarkshistoriens hårdeste straffe for økonomisk kriminalitet.

De hårdeste domme for svindel

De strengeste straffe i sager om økonomisk kriminalitet

  • Stein Bagger, IT Factory - 7 års fængsel
  • Lars Nørholt, Hesalight - 7 års fængsel
  • Britta Nielsen, Socialstyrelsen - 6,5 års fængsel
  • Klaus Riskær Pedersen - 6 års fængsel
  • Bjørn Stiedl, sager om selskabstømmeri - 6 års fængsel
  • Steen Gude, Stones Invest - 6 års fængsel

I 1999 blev Bjørn Stiedl idømt syv års fængsel for at have malket 170 selskaber for 332 mio. kr. Et kup, der dengang blev beskrevet som 'danmarkshistoriens største tyveri'. 

Men her sluttede Bjørn Stiedl kriminelle løbebane ikke. Han fik senere en dom på 4,5 års fængsel for bedrageri, og sidenhen blev han idømt 3,5 års fængsel for groft skyldnersvig.

I Bjørn Stiedls sidste sag skjulte storsvindleren en formue på knap 15. mio. kr, mens han samtidig søgte om gældssanering. Desuden besad han en ejendomsportefølje på tværs af landegrænser i blandt andet Sydfrankrig og Spanien.

Udover det var han i besiddelse af kunst, biler, designmøbler, ure og millioner af kroner på bankkonti i skattely-lande som Luxembourg, Liechtenstein og Jersey.

Bjørn Stiedl havde derudover angivet sin formue til 30.000 kr., da han ønskede at få skrællet sin skattegæld på i alt 81 mio. kr.

192 kommentarer
Vis kommentarer