Annonce:
Annonce:

Dansk svinebonde: Bange for at de udstøder mine børn

En fynsk svineproducent har oplevet alvorlige konsekvenser af, at listen over MRSA-inficerede svinebesætninger er blevet offentlig tilgængelig.  Se mere her

Se mere i klippet her (Video: TV2/Fyn)
Annonce:
Følg Samfund

Hele byen fik den i postkassen, bare ikke ham selv.

Det anonyme brev til byens borgere kom først til ham, da en god bekendt bragte det. Det var endda hængt op i byens forsamlingshus.

I brevet fremgår det, at der på svinebondens gård i 2014 blev konstateret MRSA. Informationerne i brevet stammer fra den kendelse højesteret tidligere i år kom med. Her blev det ved landets højeste domstol afgjort, at listen over producenter med MRSA, herunder 27 fynske, skulle være tilgængelig for alle.

- Jeg frygter det anonyme brev skaber et fejlbillede i mine børns skole. I yderste konsekvens at det skader dem, eksempelvis med at ingen vil lege med dem,siger Svinebonden, der ønsker at være anonym, til TV 2/Fyn.

Han bakkes op af landbrugsorganisationen Centrovice, der undrer sig over, hvorfor det er nødvendigt at hænge navnene ud på svinebønderne.

Annonce:

- Det var lige præcis det her vi frygtede, at enkelte svineproducenter ville blive hængt ud i lokalområdet. Ikke mindst at der ville blive skabt et forkert skræmmebillede af, hvor farligt MRSA er. Vi bekæmper det så godt vi kan, men vi må konstatere, at det er en udfordring, vi også i de kommende år vil have i vores erhverv, fortæller bestyrelsesmedlem i Centrovice Henrik Kildegaard til TV 2/Fyn.

Se klippet med Svinebonden over artiklen

At man bør beskytte de MRSA-inficerede svineproducenter på Fyn og i resten af landet er ikke en forklaring Kjeld Hansen køber. Han var med i gruppen der fik Højesterets ord for, at listen skulle være offentlig tilgængelig. Kjeld Hansen er udover at være journalist også selv landmand på Stevns.

- Den historie har vi hørt så mange gange gennem de sidste seks-syv år. Hvis producenten virkelig er så bekymret for, hvad det kan få af konsekvenser, så skulle han for længe siden have fortalt lokalområdet om udfordringen med MRSA, siger Kjeld Hansen. 

Kjeld Hansen mener dog ikke det udelukkende er hos producenten af svin ansvaret bør placeres.

Annonce:

- Det er ikke ham, men hans organistation der har besluttet, at det skal være hemmeligt og har bildt ham og hans kollegaer ind, at det har de ret til. Det skulle så være det eneste erhverv i Danmark, hvor arbejdsmiljøproblemer er hemmelige, udtaler Kjeld Hansen.

Landmanden mener ikke han kunne have håndteret problemerne med MRSA på hans besætning anderledes. Han håber nu godt humør og en god familie kan gøre, at hverdagen inden længe igen er normal.

Se klippet med Svinebonden over artiklen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: