Dansk våbenproducent venter guld fra nyt jagerfly

Terma, der leverer løsninger til våbenindustrien, har haft et solidt år. De nye jagerfly gør fremtiden lys

Danske Terma nyder godt af, at der bliver brugt flere penge på våben verden over. Det viser sig i regnskabet for 2015/16, hvor selskabet samtidig glæder sig over statens snarlige indkøb af nye jagerfly.

Terma laver højteknologiske produkter og løsninger til specielt militærfly og rumfartsindustrien. Virksomheden omsatte for 1,5 milliarder kroner sidste år, mens resultatet steg til 66 millioner kroner.

- Vi ser nu resultater af vores etablering på markederne i Asien og Mellemøsten.

- Vi ser også, at Europa og USA fortsat øger investeringerne i forsvarsmateriel, en udvikling, der fortsætter de kommende år, skriver Termas administrerende direktør, Jens Maaløe, i en pressemeddelelse.

Ud over et tilfredsstillende 2015/16 kan Termas direktion glæde sig over, at fremtiden ser endnu bedre ud. Ikke mindst efter de danske politikere har valgt Lockheed Martins F-35 som de kommende jagerfly til det Forsvaret.

Når den beslutning bliver endelig truffet, vil det give klejner i kassen hos jyske Terma.

- Vi har været leverandør til F-35 i en årrække. Produktionen til flyet øges markant de kommende år, og vi har igangsat en omfattende udbygning af vores produktionskapacitet.

- Det er den anden store investering, vi gennemfører i Grenaa-fabrikken, som i dag er blandt de mest avancerede i Europa inden for produktion af flydele i kulfiber og kompositmaterialer, skriver Jens Maaløe.

Han venter, at antallet af ansatte på fabrikken i Grenaa vil stige til 500 fra de nuværende 300 inden for få år.

Det vil lægge til selskabets allerede 1174 ansatte. I indeværende regnskabsår, der løber til og med februar 2017, venter Terma en vækst på 10 procent.

- USA og Europa vil fortsat være vigtige markeder for Terma, og vi venter en lille, men stabil vækst.

- Hovedparten af den fremtidige vækst vil dog komme fra kunder i Asien og Mellemøsten, skriver Terma.

5 kommentarer
Vis kommentarer