Dansk virksomhed køber ind for 2.200.000.000

Den danske virksomhed Bavarian Nordic har indgået en handel med GlaxoSmithKline om køb af to vacciner. Pris? 2,2 milliarder

Biotekvirksomheden Bavarian Nordic har haft den store pengepung fremme og købt to vacciner i en milliardhandel.

Det oplyser virksomheden mandag i en meddelelse.

I første omgang betales 2,2 milliarder kroner for vaccinerne, men hvis salget når en række mål, kan prisen stige med yderligere 3,7 milliarder.

Bio-giganten har købt rettighederne til to produkter med navnene Rabipur/RabAvert og Encepur, der bruges til beskyttelse mod henholdsvis hundegalskab og flåtbåren hjernebetændelse.

'Vores køb er i sandhed et tegn på vores vision om at blive en profitabel og uafhængig vaccinevirksomhed', skriver administrerende direktør Paul Chaplin blandt andet i meddelelsen.

Samtidig kalder han det for en 'skelsættende begivenhed'.

Betalingerne for milepælene forventes at falde mellem 2020 og 2025.

Vaccinerne er allerede i salg og omsætter i dag for omkring 1,3 milliarder kroner, oplyser Bavarian. Med købet ejer Bavarian rettighederne til salg af vaccinerne i hele verden.

I meddelelsen om købet skriver Bavarian, at selskabet forventer en lav til middel encifret vækst i årligt salg af vaccinen mod hundegalskab.

Vaccinen til flåtbåren hjernebetændelse forventes at levere mellem til høj encifret vækst.

Fordi vaccinerne er baseret på samme teknologi, som Bavarian bruger til at producere sine andre vacciner, forventes der at være en række synergieffekter.

Produktionen overgår fra GlaxoSmithKline til Bavarian over en femårig periode.

53 kommentarer
Vis kommentarer