Danske aktier fortsætter turbulens: Stiger markant

De førende danske aktier ligger alle i plus. Samlet stiger C20-aktierne omkring tre procent torsdag morgen.

Turbulensen fortsætter på det danske aktiemarked og i resten af verden.

Efter flere dage med op- og nedture åbner de danske aktier med et solidt plus torsdag på fondsbørsen i København, hvor C20-Cap-indekset efter omkring en times handel ligger 2,8 procent højere til 970,90.

Alle 20 aktier er i plus.

De danske aktier følger dermed samme spor som de førende europæiske aktier. Torsdag morgen steg de toneangivende aktier mere end 2,5 procent i London, Frankfurt og Paris umiddelbart efter åbningen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det europæiske marked følger dermed udviklingen i USA og Asien, hvor aktierne lukkede med anselige stigninger onsdag efter flere dage med markante fald.

De toneangivende børser på den anden side af Atlanten lukkede mellem 3,9 og 4,3 procent højere efter flere dage med markante fald.

I Asien førte Shanghai an med en stigning på 5,34 procent ifølge AFP.

Aktierne på børsen i Tokyo lukkede 1,08 procent højere, Sydney steg 1,7 procent, Seoul steg 0,73 procent, mens børsen i Hongkong lukkede 3,10 procent højere.

Usikkerheden i Kina har præget de globale aktiemarkeder siden mandag, hvor der var store tab på børserne verden over.

Tirsdag annoncerede Kina en sænkning af de ledende renter og af reservekravene til landets banker. Det var med til at få det danske marked i plus, mens effekten udeblev hos amerikanerne, der først har oplevet stigninger onsdag.

Onsdag lukkede de danske C20-aktier med et fald på 0,8 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer