Danske Anja slår paven, Obama og Dalai Lama

Østrigsk magasin kårer danske Anja Ringgren Lovén som den mest inspirerende person i verden

Se hvordan de små 'heksebørn' er blevet tortureret. (Foto: Anders Brohus)

Danske Anja Ringgren Lovén modtager nu kæmpe hæder for sit arbejde med de såkaldte heksebørn i Nigeria.

Over store personligheder som paven, Dalai Lama og Bob Dylan har det østrigske magasin OOOM kåret hende til den mest inspirerende person i verden.

Anja Ringgren Lovén har da også formået noget nær mirakler med de underernærede og torturerede børn, som på grund af overtro er blevet udvist af fællesskabet.

Tusindvis er døde, men Anja Ringgren Lóven, som bestyrer et børnehjem i Nigeria med mission om at redde børns liv, har ændret historien.

Husker du billedet, der gik verden rundt: Sådan fik danske Anja reddet Hope

Hvis mod har et navn...
'Hvis mod har et navn, så er det Anja Ringgren Lovén. I begyndelsen af januar 2016 mødte nødhjælpsarbejderen en dreng, som ville ændre hendes liv for evigt', skriver det østrigske magasin OOOM i begrundelsen for, at danskeren bliver kåret som den mest inspirerende person i verden.

Artiklen fortsætter under billedet...Dansk stifter af børnehjem: 12 og 13-årig voldtaget foran småpiger

Drengen, som magasinet refererer til, er Hope. Den lille livsfarligt udsultede dreng, der var blevet overladt til sig selv af sin familie, som beskyldte ham for at være heks. Og selv om han på det tidspunkt ikke var andet end skind og ben og var ramt af sygdom, så gjorde Anja Ringgren Lovén og hendes nødhjælpsorganisation en verden til forskel.

Han er i dag en velnæret og velfungerende, glad dreng.

Verdens største medier hiver i danske Anja: Redder hekse-børn fra døden

Gik verden rundt
- Det blev et historisk dokument, som gik verden rundt og gjorde os alle bedrøvede, triste og vrede. For det viste på dramatisk vis, at i en verden af overflod, går døden ofte stille og ubemærket hen - hvert minut, hvert sekund - de steder, hvor ingen kigger, skriver OOOM videre i sin hæder.

På OOOM's liste på i alt 100 hædrede personer finder man blandt andre pave Frans (nummer fire), Dalai Lama (nummer seks) og Bob Dylan (nummer ni).

Anja Ringgren Lovén skriver også på Facebook om kåringen:

- Jeg vågnede i morges til nyheden om, at jeg er blevet valgt til den mest inspirerende person i 2016!! Nummer to er Barack Obama og nummer tre er Charlize Theron!

Jeg er ikke alene
- At se mit navn som nummer et er virkelig fantastisk. Jeg mangler ord og er meget beæret. Det er sådan en vigtig anerkendelse af DINNødhjælp/ACAEDF's humanitære arbejde i Nigeria.

Anja Ringgren Lovén indtager førstepladsen, men midt i jublen minder hun om, at æren ikke skyldes hendes fortjeneste alene:

- Som jeg har sagt så mange gange før. Jeg er ikke alene. Jeg er omringet af de mest hårdtarbejdende og hengivne holdspillere i verden, skriver hun og nævner herefter en lang liste med navne på mennesker, som hun mener også bør hædres.

 

Dansk stifter af børnehjem: 12 og 13-årig voldtaget foran småpiger

Hope blev fundet, havde han i otte måneder gået rundt på må og få og havde levet af affald, som han tilfældigt faldt over.

Lovén bukkede sig ned og gav ham vand fra sin flaske. Derefter svøbte hun den nøgne og forvirrede dreng ind i et tæppe og bragte ham til det nærmeste sygehus, så han kunne blive behandlet for blandt andet børneorm og hudsygdomme.

Heksebørn på børnehjem: Sådan har de det i dag

Da Hope kom på sygehuset, viste det sig, at det også var nødvendigt at give ham daglige blodtransfusioner, så han kunne få flere røde blodceller ind i kroppen.

Smiler og leger
To dage senere anmodede Anja Ringgren Lovén lokalbefolkningen om hjælp til at betale for medicin til Hope. Pludselig havde hun modtaget mere end fem millioner kroner fra hele verden.

Verdens største medier hiver i danske Anja: Redder hekse-børn fra døden

Hope blev reddet og bor i dag på hendes børnehjem med omkring 30 andre børn, der som ham selv på grufuld vis er blevet udstødt af landsbyen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Anja Ringgren Lovén.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.