Danske asylcentre lukker på stribe

De mange lukninger af landets asylcentre koster blandt andet 44 arbejdspladser hos Røde Kors

Flere asylcentre lukker ifølge Røde Kors (Foto: Ekstra Bladet)
Flere asylcentre lukker ifølge Røde Kors (Foto: Ekstra Bladet)

En væsentlig nedgang i antallet af asylansøgere betyder, at en lang række asylcentre må lukke og slukke. Det oplyser Udlændingestyrelsen til Ritzau i en skriftlig kommentar.

- Antallet af indkvarterede i asylcentrene er faldet, og vi har varslet alle operatører om en reduktion af kapaciteten. Det betyder, at vi tilpasser antallet af pladser, lyder det fra Thomas Mortensen, der er kontorchef i Udlændingestyrelsen.

Ifølge Udlændingestyrelsen lukker seks asylcentre, mens fire asylcentre bliver omdannet til såkaldte beredskabspladser, der kan tages i brug med kort varsel.

I nogle af tilfældene har det været forventet, at centrene skal lukke, mens der andre steder i højere grad er tale om om omstrukturering af asylcentrene. De fleste af lukningerne sker i løbet af foråret og forventes at være gennemført i slutningen af juni.

Hos Røde Kors, der står for driften af en række af landets asylcentre, betyder lukningerne, at man må afskedige 44 ud af i alt 800 asyl-medarbejdere. Det oplyser asylchef hos Røde Kors Anne la Cour.

Hun tilføjer, at det ikke er en uvant situation, at man må skære ned på asyl-området, men påpeger også, at situationen ikke er optimal.

- Det er altid svært for asylansøgerne, at de skal flyttes til et andet center. Det rammer dem hårdt - også hårdere end man måske lige tror, siger hun til Ritzau.

Sidste år, da antallet af asylansøgere boomede i Danmark, var der mangel på pladser til de mange ansøgere. Derfor blev der oprettet flere nye asylcentre, og det er blandt andet nogle af dem, der nu må lukke igen.

Ifølge Udlændingestyrelsen sker lukningerne i asylcentre i Hjørring, Jægerspris, Tisvilde, Thyborøn og Sigerslev. Asylcentrene, der omdannes til beredskabspladser, ligger i Vester Hjermitslev, Lindelse, Ebeltoft og Langå.

45 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere