Danske Bank introducerer det kontaktløse dankort

Nu behøver man ikke længere bruge sin pinkode for at betale småbeløb med sit dankort

(Polfoto)
(Polfoto)

Det er ikke længere nødvendigt at taste sin pinkode, når man bare skal købe en pakke smøger eller en pose morgenbrød med dankort.

Nu er det nemlig muligt at få fat i et af de såkaldte kontaktløse dankort. De fungerer ved, at man bare behøver at føre kortet hen over terminalen for at gennemføre betalingen.

Er beløbet på mindre end 200 kroner, er det ikke nødvendigt at taste sin kode, oplyser Danske Bank i en pressemeddelelse.

- Der er ingen tvivl om, at et kontaktløst Visa/dankort gør det nemmere og hurtigere at betale, fordi du kommer til at bruge mindre tid, når du handler ind eller betaler for din kaffe, siger Jesper Nielsen, der er chef for forretningsudvikling i Danske Bank.

Banken vil løbende udskifte eksisterende kort med den nye type, når de udløber. Men frem til 1. november kan man helt gratis bestille et nyt Visa/dankort i Danske Bank.

Det nye dankort benytter sig af den såkaldte NFC-teknologi, som kræver, at kortet ikke er mere end tre centimeter væk fra terminalen.

Af sikkerhedsgrunde kan man en gang imellem blive bedt om at indtaste sin pinkode, selv om beløbet er under 200 kroner.

Man hæfter ikke som kunde, hvis kortet bliver stjålet, og den kontaktløse funktion bliver misbrugt i den forbindelse.

Blandt andet Dansk Supermarked har allerede i blandt andet Netto- og Føtex-butikkerne installeret nye terminaler, der kan læse de kontaktløse dankort.

19 kommentarer
Vis kommentarer