Danske Bank lægger minusrente på rige erhvervskunder

Banken bestræber sig på, at private ikke skal betale for indlån, men vil ikke garantere det

Følg Samfund

De mest velhavende erhvervskunder i Danske Bank skal fremover betale renter af de penge, de har stående i banken.

Det har storbanken fredag annonceret.

- Vi sænker renten på udvalgte indlånskonti med op til det niveau, som Nationalbanken har sænket med, og der er en lille del af vores større erhvervskunder, som vil få indført negative indlånsrenter på individuel basis, forklarer pressechef Kenni Leth til Ritzau.

Han henviser til, at Nationalbanken fire gange på under en måned har sænket den rente, som bankerne får for deres indskud, så den i dag er negativ med 0,75 procent.

Det medfører nu, at omkring 2500 kunder svarende til cirka fire procent af bankens erhvervskunder skal betale for at have penge stående i Danske Bank.

- Det er kunder, som har store indlån, som vi genplacerer i Nationalbanken. Det betaler vi en pris for, og noget af den kommer kunden også til at betale, påpeger Kenni Leth.

Han understreger, at ingen af bankens privatkunder står til at få negative renter på indlån, men omvendt vil han ikke afvise, at det kan blive aktuelt i fremtiden.

- Vi vil ikke afskrive os nogen handlemuligheder, og vi vil ikke på forhånd sige, hvad vi kommer til at gøre, fortæller pressechefen og uddyber:

- Vi følger rentesituationen tæt, og den er meget usædvanlig. Vi fastholder vores udgangspunkt om, at private kunder og mindre kunder så vidt muligt ikke skal opleve negative renter på deres lønkonti, men vi kan ikke sige, hvor det her udvikler sig hen.

Spørgsmål: Men I er vel ikke tvunget til at sætte pengene i Nationalbanken?

- Vi er delvist forpligtet til at holde kundernes indlånsmidler på en forsvarlig måde. For en stor dels vedkommende sker det ved at placere pengene i indskudsbeviser i Nationalbanken, så det kan vi ikke komme udenom, konstaterer Kenni Leth.

Spørgsmål: Kunne I ikke opbevare indlånene selv?

- Potentielt, men det indebærer nogle andre risici og udfordringer, så det er ikke der, vi er lige nu, siger pressechefen.

Han forklarer, at banken vil opfordre de kunder, der får negative renter på indlån, til at placere deres penge anderledes ved eksempelvis at nedbringe gæld eller investere dem.

- Vi har en klar opgave, og det er at sikre de bedste og mest konkurrencedygtige løsninger til vores kunder, og det er jeg også fuldt tryg ved, at vi fortsat gør.

- Men vi er samtidig nødt til at se på den udvikling, der foregår i Nationalbanken, og det er jeg sikker på, at man gør i alle bankdirektionslokaler i de her dage, siger Kenni Leth.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.