Danske Bank nedskriver for svimlende ni milliarder

Danske Bank sænker goodwill med ni milliarder kroner for aktiviteter i Finland, Nordirland og Estland

Danske Bank nedskriver sin goodwill med ni milliarder. (Foto: Colourbox.com)
Danske Bank nedskriver sin goodwill med ni milliarder. (Foto: Colourbox.com)

Danske Bank nedskriver sin goodwill for ni milliarder kroner, og egenkapitalen sænkes dermed samme beløb. Det oplyser Danske Bank til Fondsbørsen.

30. september i år var Danske Banks egenkapital på 158,7 milliarder kroner, mens goodwill var anslået til 18,6 milliarder kroner. Goodwill nedskrives med ni milliarder kroner i årsregnskabet for 2014, oplyser Danske Bank.

Goodwill sænkes efter en dialog med Finanstilsynet om, hvordan bankens goodwill skal beregnes.

Nedskrivningen skyldes bankens aktiviteter i Finland, Nordirland og Estland.

- Nedskrivningen af goodwill er af ren regnskabsteknisk karakter og påvirker ikke bankens strategi eller forretning, ligesom nedskrivningen heller ikke vil påvirke bankens regulatoriske kapital og likvider, siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen, Danske Bank.

Banken bekræfter, at den venter at tjene 11,5-13,5 milliarder kroner som årsresultat i 2014, når der ses bort fra resultateffekten af nedskrivningen af goodwill. Det er i overensstemmelse med kvartalsrapporterne fra 1. til 3. kvartal i år.

Nedskrivningen påvirker ikke Danske Banks generelle målsætning om at udbetale cirka 40 procent af årsresultatet for 2014 i udbytte. Det baseres på årsresultatet, før goodwill er nedskrevet.

0 kommentarer
Vis kommentarer