Danske boreplatformsmænd redder duer fra døden

En flok eftertragtede konkurrenceduer kom på afveje, da de landede på en boreplatform i Nordsøen. Heldigvis gav Kim Vester og hans kolleger dem en hjælpende hånd.

Konkurrenceduerne blev reddet fra boreplatformen.
Konkurrenceduerne blev reddet fra boreplatformen.

Kim Vester og hans kolleger blev noget overraskede, da de pludselig fik besøg af uventede gæster på en boreplatform midt på åbent hav i Nordsøen.

En stor flok duer landede nemlig på boreplatformen, kvæstede og sultne efter den lange flyvetur, som en hård vestenvind sandsynligvis havde tvunget dem ud i.

Samfund - 24. feb. 2015 - kl. 10:19 TV: Over 100 dyr reddet fra dyrplageri i zoo

Men en boreplatform er langt fra det rette miljø for duerne, der drak beskidt vand fra vandpytter og så sultent til, når Kim Vester og kollegerne spiste mad. Derfor besluttede de sig for at hjælpe duerne ved at indsamle dem i en slags fælde og tage sig af dem.

-  De opholdte sig i en container i 14 dage, hvor vi fodrede dem med brød fra bageren. Det viste sig pludselig, at det næsten var et fuldtidsarbejde at pleje dem, siger Kim Vester til Ekstra Bladet.

Kaffersejleren findes også i Danmark og den er meget sjælden. (PR Foto). Samfund - 19. feb. 2015 - kl. 16:01 Fugl får nyt navn: Nu er det slut med negerfinken i Sverige

En af hans kolleger fra boreplatformen med forstand på duer kunne spotte, at det ikke var nogle helt almindelige duer, som var kommet på visit i det ugæstfri miljø. Duerne bar numre på en lille ring om benene, hvilket formentlig vidnede om, at det var konkurrenceduer, der muligvis kunne være mange penge værd, og som ejerne kunne have brugt mange ressourcer på at opdrætte.

Duerne blev transporteret i helikopter til fastlandet, hvor Kim Vester og hans kæreste satte dem fri på Fyn, som du kan se i videoen herunder:

Inden befrielsen havde Kim Vester og kollegerne sat et telefonnummer på duernes ben, hvis deres mulige ejere ville blive nysgerrige. Og det viste sig at være en god idé:

- Allerede et par timer efter vi satte duerne fri, fik jeg et opkald fra en gut fra Esbjerg, der havde manglet sine duer. Senere ringede folk fra både Tyskland og Holland og spurgte, hvad jeg skulle have af betaling for at have hjulpet deres konkurrenceduer hjem, siger Kim Vester, der dog sagde pænt nej tak til findelønnen.

- Jeg var jo bare glad for at kunne hjælpe. Jeg er jo en dyreelsker, siger han om den lille solstrålehistorie.

Se også: Splat! Duer overskider de riges mad-tempel

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere