Danske feriegæster søger ud på gaden efter jordskælv

Dansk rejsebureau er i dialog med gæster i Tyrkiet og Grækenland efter et jordskælv natten til fredag

Pressechef, Nikolai Johnsen. Foto: Tui
Pressechef, Nikolai Johnsen. Foto: Tui

Rejsebureauet Tui, tidligere kendt som Star Tour, har været i kontakt med en række af bureauets kunder i Tyrkiet og Grækenland efter et kraftigt jordskælv natten til fredag.

Det fortæller selskabets pressechef, Nikolai Johnsen.

Tui har således været i kontakt med gæster på destinationer i den tyrkiske kystby Marmaris og på de græske øer Rhodos og Kos.

- Vi har sendt en sms til kunderne, og en række af dem er vendt tilbage til os. Vi har været i dialog med flere af vores gæster på Kos, hvor flere af dem har forladt deres hoteller for at søge ud på gaden, fortæller han.

- Vi er nu ved at danne os et overblik over, hvordan situationen er for alle de gæster, der måtte være påvirket af jordskælvet. Indtil videre har vi ingen oplysninger om, at nogen skulle være kommet noget til, siger han.

Apollorejser har omkring 500 gæster på Kos, også her er gæsterne umiddelbart sluppet med forskrækkelsen, fortæller administrerende direktør Niels Grosen.

17. Oktober 1989 opstår der brand i husene i Marina District efter Loma Prieta jordskælvet i San Francisco. (Foto: AP) Tæt på Dommedag snart: Sådan kan superjordskælv udslette en hel by

- Vi har været i løbende kontakt med alle vores destinationer, og intet tyder på, at der er nogle gæster på Kos eller Rhodos, der er tilskadekomne som følge af jordskælvet, siger han.

- Vi har ingen meldinger om, at nogen af vores gæster har været nødt til at forlade deres hoteller, fortæller han.

Også Spies har taget kontakt til deres gæster via sms.

Spies' pressechef, Torben Andersen, skriver i en mail, at Spies har 1319 gæster på Rhodos og 269 gæster på Kos. Der er ingen meldinger om, at der er nogen af gæsterne, der skulle være kommet noget til.

- Vi har ingen meldinger om tilskadekomne gæster i Grækenland og Tyrkiet. Vores guider er ude på hotellerne, og fortæller at gæsterne er tilbage på deres værelser. Hotelbygningerne er opført jordskælvssikret, skriver han.

1 kommentar
Vis kommentarer