'Danske' hjemmesider sælger livsfarlige piller

En stribe hjemmesider, som umiddelbart ser danske ud, sælger livsfarlige piller til danskerne. Pas på, siger Fødevarestyrelsen. 'Umoralsk', mener Forbrugerrådet

Hjemmesider, som ser danske ud, sælger ulovlige og drøn-farlige piller fra udlandet. (Foto: Colourbox)
Hjemmesider, som ser danske ud, sælger ulovlige og drøn-farlige piller fra udlandet. (Foto: Colourbox)

Det kan være farligt at købe piller og pulver på nettet. Også selvom det umiddelbart ser ud til, at du handler med en dansk hjemmeside.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at en stribe hjemmesider, der er på dansk, har dansk telefon-support og priser i kroner, sælger livsfarlige piller og pulver til danskere, selvom produkterne er ulovlige i Danmark.

– De her produkter, som Fødevarestyrelsen advarer imod, er meget farlige og kan have alvorlige konsekvenser for din krop. Vi har eksempelvis set dødsfald i udlandet på grund af nogle produkter. Derfor er de ulovlige, siger Sofie Søe fra Fødevarestyrelsen.

Umoralsk
Hun bakkes op af seniorrådgiver ved Fødevareinstituttet på DTU Kirsten Pilegaard, som kalder det 'bekymrende, at produkterne sælges på hjemmesider, som forbrugerne kan opfatte som danske'.

Også hos Forbrugerrådet Tænk er man utilfredse med hjemmesiderne. Her betragter man hjemmesiderne som 'umoralske' og kalder dem for 'vildledende'. 

- Det er et problem, når de målretter deres sider til danske forbrugere, men ikke overholder dansk lov. Især når de sælger noget, som er farligt, siger Camilla Udsen, fødevaremedarbejder hos Forbrugerrådet Tænk.

I EKSTRA kan du læse hele pakken om de livsfarlige piller.
  Det gik helt galt, da Joachim Johansen tog de pilller, som han havde købt på en af de dansksprogede hjemmeside, der har adresse i udlandet. 'Det var det værste i mit liv,' siger han (Foto: Privat). Vagthund Joachim nær død af piller: Alle mine muskler forsvandt

Se blandt andet listerne over hjemmesider og produkter, og læs om Joachim Johansen, som nær var død på grund af de små mirakel-kure.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer