Danske Inga hovedperson i skandalesag: - Fuldstændig skrupskørt!

Danske Inga Lockington har boet i Storbritannien i næsten 40 år og har sågar været borgmester i den mellemstore by Ipswich. Nu risikerer hun alligevel at blive smidt hjem

Kan du høre, at Inga er fra Danmark?

For knap 40 år siden traf Inga Lockington en beslutning, der ændrede hendes liv.

Den danske kvinde blev gift med sin britiske mand, Tim, og skiftede frikadeller ud med fish'n'chips. Stemplet i passet vidner om, at danskeren dengang fik opholdstilladelse i Storbritannien på ubestemt tid, og så troede hun, at alt var godt.

Men sådan skulle det ikke gå.

39 år efter og med en periode som borgmester i byen Ipswich, hvor der bor knap 150.000 indbyggere, er den danske kvinde havnet i problemer.

Ifølge The Guardian valgte Inga Lockington som følge af Brexit at søge om britisk statsborgerskab, men hun fik et chok, da svaret kom ind ad døren.

Home Office afviste hendes ansøgning med den begrundelse, at det ikke kunne bevises, at hun var permanent borger i Storbritannien.

Artiklen fortsætter under billedet

Inga er havnet i problemer med at få statsborgerskab, selv om hun har boet i Storbritannien i knap 40 år. Foto: Ipswich Borough Council
Inga er havnet i problemer med at få statsborgerskab, selv om hun har boet i Storbritannien i knap 40 år. Foto: Ipswich Borough Council

EU er endnu ikke færdige med at undersøge Morten Messerschmidt - men sagen er langt fra glemt, skriver Hans Engell. Foto: /ritzau/Anthon Unger Meninger Engells brevkasse: Messershit er ikke glemt

Tilbage stod hun med en regning på over 10.000 kroner og en blank afvisning.

- Da jeg fik brevet, følte jeg mig enormt afvist og ked af det. Min mand var rasende. Jeg føler bare, at jeg var nødt til at fortælle min historie, fordi de virker som om, at Home Office forsøger at afviser folk, hvis de kan.

- Jeg tror, at de fleste mennesker søger om statsborgerskab af de rigtige årsager, men de tror, at vi alle er onde, siger hun til The Guardian, mens hun til Berlingske kalder hele sagen for 'fuldstændig skrupskør'.

Windrush-skandalen
Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Inga Lockington, men hun har ikke svaret på vores henvendelser endnu.

Men hele sagen om den danske kvinde, der gerne vil være sikker på at kunne blive i Storbritannien også efter Brexit, ridder på ryggen af en anden sag. Windrush-skandalen.

Den sag handler om en række immigranter, der kom til Storbritannien fra Caribien i 1960'erne og i starten af 1970'erne.

Den såkaldte Windrush-generation blev tvunget til at bevise, at de havde lov til at blive i Storbritannien. Også selv om reglerne foreskriver, at de har lov til at blive i Storbritannien uanset hvad.

Trækker i land
Senere kunne flere britiske medier afsløre, at efterkommere af arbejderne er blevet nægtet basale rettigheder, da de ifølge myndighederne ikke kunne dokumentere, hvorfor de havde ret til ophold i landet.

- Det har været enormt smertefuldt at læse om alle de mennesker, siger Inga Lockington til The Guardian om en af årsagerne til, at hun står frem.

Presset blev til sidst så hårdt på tidligere indenrigsminister Amber Rudd, der valgte at gå af. Blandt andet kom det frem, at hun har holdt det hemmeligt for parlamentet, at hun havde måltal for udsendelse af migranter.

Artiklen fortsætter under billedet

Skandalen har kostet Amber Rudd jobbet. Foto: AP.
Skandalen har kostet Amber Rudd jobbet. Foto: AP.
 

Flere britiske medier har også skrevet om Inga Lockingtons sag, og det har fået Home Office til at reagere.

- Vi har stor respekt for Lockingtons bidrag, og vi vil med glæde se på de forskellige veje til et statsborgerskab for hende, siger en talsperson.

Inga Lockington var borgmester i Ipwich i 2007 og er fortsat aktiv i Ipswich Borough Council, hvor hun repræsenterer Liberal Democrats.

Jean-Claude Juncker og Angela Merkel behandler Storbritannien som et uartigt barn, der skal ydmyges til en dårlig aftale. Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert Politik Hans Engell: Arrogante EU håner England

56 kommentarer
Vis kommentarer