Danske Marcus blev født af forkert mor - nu finder han biologisk far

To kvinders æg blev forbyttet på en fertilitetsklinik, så Marcus blev født af den forkerte kvinde. Nu har han fundet biologisk far

Marcus leder efter søsteren til sin iranske mor i Norge. (FOTO: Privat)
Marcus leder efter søsteren til sin iranske mor i Norge. (FOTO: Privat)
Følg Samfund

Den 19-årige danske dreng Marcus Vestergaard Petersen ligner hverken sin mor eller far. Begge forældre er lyshårede og hvide i huden, mens Marcus er mørk, har mørke øjne og sort hår.

I juli måned i år lavede Marcus en eftersøgning efter sin biologiske mor på Facebook. Lige pludseligt kendte hele landet til hans historie, og det har nu hjulpet Marcus i eftersøgningen efter sine biologiske forældre.

Marianne Sørensen, der har født Marcus, vidste, at der var noget galt fra det øjeblik, hun så ham. Men først da Marcus var tre år, blev der lavet en DNA-test, der kunne vise, at han ikke er genetisk forbundet til hverken sin mor eller far.

- Det var ikke en overraskelse, men nærmere en åbenbarring. Jeg vidste jo godt, at noget ikke var rigtigt, siger Marcus Vestergaard.

Marcus født af den forkerte: Nu leder han efter sin biologiske mor

Han er gennem en stor del af sit liv blevet udsat for mobning, fordi han ikke ligner sine forældre.

- Min søster har fortalt mig, at jeg engang kom grædende hjem fra skole og havde klippet alt mit hår af, fordi jeg var så ked af, at det ikke havde samme farve som resten af familiens, fortæller Marcus til Ekstra Bladet.

- Jeg blev hele tiden mindet om, at jeg var anderledes. Gennem grov mobning både fysisk og psykisk. De sagde, at min mor var en luder, og mine forældre ikke elskede mig, fordi jeg ikke var deres barn, siger Marcus.

Da Marcus var 14 år gammel, fik han sandheden at vide.

Marcus' mor blev kunstigt befrugtet, så hendes æg skulle befrugtes med hendes mands sæd. Men på grund af en fejl på fertilitetsklinikken blev æggene og sæden forbyttet.

Marcus' biologiske mor er en iransk kvinder, der gik igennem et behandlingsforløb på en fertilitetsklinik i Aarhus. Klinikken vil dog ikke hjælpe Marcus med at finde frem til moderen. Det eneste han ved om hende, er, at hun kommer fra Iran, og at hendes søster boede i Norge for 20 år siden.

- Jeg har ledt efter hende i Norge, men chancen for at hun bor der, er jo minimal. Jeg har også lavet en Facebook-side, men jeg ved snart ikke, hvad jeg mere kan gøre.

Etisk Råd: Mor har ret til uvidenhed om forbyttede æg

I programmet 'Hemmeligheder og løgne' på TV 2, leder Marcus efter sine forældre.

Han får lavet en DNA-analyse for at finde ud af, hvor han stammer fra. Analysen viser at hans DNA har et 38,9 procents match med mellemøstlige gener, hvilket skyldes hans iranske mor. Samtidig har han 56 procent europæisk oprindelse, hvoraf 24 procent er af britisk-irsk afstamning. Men intet skandinavisk.

Marcus' biologiske far er anonym sæddoner, og Marcus har derfor kun et donornummer. Det ser umiddelbart umuligt ud at finde faderen, men Marcus finder frem til et verdensomspændende dna-register, der leder ham til sin biologiske far.

- Jeg har fundet min far. Det er jo som at vinde i lotto. Det var helt tilfældigt, at min onkel en gang har tilmeldt sig dna-registret. Ellers havde jeg aldrig fundet min far, siger Marcus.

Marcus leder fortsat efter sin mor, men han har endnu ikke være tæt på at finde noget.

- Fertilitetsklinikken ved jo, hvad hun hedder, men de vil stadig ikke sige det, og jeg kan ikke selv finde hende, så jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Hvis der sidder nogen med en god ide, tager jeg i mod alle forslag, for jeg vil ikke give op, siger Marcus.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.