Danske mediehuse kan også rammes af aktivist-angreb

De angreb, der ramte svenske mediehuse lørdag aften, kunne lige så godt have ramt Danmark.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det er fortsat uklart, hvem der lørdag aften angreb en række svenske nyhedssider på nettet og lagde dem ned på stribe i en periode på et par timer.

Et par tweets fra en anonym Twitter-konto antyder dog, at der ligger politiske motiver bag, og det er ikke usædvanligt ifølge Lars Højberg, der er chef for TDC's Security Operations Center.

- Noget af det, man typisk anvender denne metode til, er politisk motiverede angreb, hvor man gerne vil ud med et politisk budskab.

- Politiske aktivister har flyttet sig fra gaden til internettet, og noget kunne tyde på, at det også meget vel kunne være tilfældet her, siger han.

Over halvdelen af internettrafikken i Danmark flyder igennem TDC's net, og her har man lørdag aften ikke registreret et angrebsniveau udover det normale.

Alt tyder derfor på, at danske mediehuse ikke har været mål for angrebet, men det er ingen garanti for, at det ikke kan ske på det tidspunkt.

- Alt, der har en ekstern vendt netværksadresse kan i bund og grund angribes, og det dækker jo også de danske nyhedsmedier.

Se også: Efterretningstjeneste laver hackerakademi: Disse kvaliteter skal man have

- Det er i virkeligheden meget nemt at lave denne type angreb, og det kræver ingen særlig teknisk indsigt. Der findes hjemmesider, hvor man enten i en prøveperiode eller for et mindre beløb på måske fem dollar kan bestille et angreb på en times varighed, siger Lars Højberg.

Han fortæller, at det er umuligt at gardere sig hundrede procent mod et angreb, men man kan tage sine forholdsregler.

- I en typisk angrebssituation stiger trafikken mod sitet voldsomt. Skal det håndteres effektivt, skal den ondsindede trafik filtreres fra centralt i den pågældende internetudbyders net. På denne måde undgår man, at trafikken belaster kundens server, siger Lars Højberg.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere