Danske muslimer: Israel har ikke ret til at eksistere

Halvdelen af herboende muslimer mener, at Israel helt skal fjernes fra landkortet, viser meningsmåling

Ifølge meningsmåling mener halvdelen af danske muslimer, at staten Israel helt skal fjernes fra landkortet. (Foto: AP)
Ifølge meningsmåling mener halvdelen af danske muslimer, at staten Israel helt skal fjernes fra landkortet. (Foto: AP)

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne vækker også stærke følelser uden for Mellemøsten. Halvdelen af de herboende muslimer mener således, at staten Israel helt skulle fjernes fra landkortet. Det viser en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

På spørgsmålet om, hvorvidt staten Israel har ret til at eksistere, svarer lige over halvdelen - 50,4 pct. - nej. 34,9 pct. svarer ja, mens resten siger ved ikke.

Roi Dvir, talsmand for den israelske ambassade i København, er 'ikke så glad' for resultatet.

- Det er meget uheldigt, at en stor del af Israels naboer, de palæstinensiske myndigheder og - som man kan se her - også folk andre steder i verden ikke accepterer det faktum, at Israel er der, og at de fortsætter med at drømme om en dag, hvor Israel forsvinder, siger Roi Dvir.

Dan Rosenberg Asmussen, formand for det jødiske samfund i Danmark, oplever, at antallet af overfald og trusler mod danske jøder stiger, når konflikten i Mellemøsten spidser til, som det f.eks. skete sidste sommer i Gaza. Han er opmærksom på, at Israels politik er upopulær blandt muslimer.

- Men det er påfaldende og stærkt bekymrende, at så mange herboende muslimer end ikke anerkender Israels ret til at eksistere som selvstændig stat, siger han.

Fathi El-Abed, formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, understreger, at hans og foreningens officielle politik er at arbejde for en tostatsløsning, hvor Israel består side om side med en palæstinensisk stat.

Men han mener, at den israelske regering med bl.a. sin accept af nye jødiske bosættelser på Vestbredden, der skulle udgøre en fremtidig palæstinensisk stat, ødelægger muligheden for en fredelig løsning. Og dermed selv er skyld i synet på Israel.

240 kommentarer
Vis kommentarer