Annonce:
Annonce:

Danske øl-bryggere raser: Tysk bryggeri har taget patent på 23 navne fra den nordiske mytologi

NU ER DET NOK: Tyskerne har snuppet navne som Mjølner, Freja, tyr, Hymer, Ragnarok, Surt og  Balder

Foto: Martin Kurt Haglund
Foto: Martin Kurt Haglund
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 til alm. takst

Flere danske øl-bryggeri er på vej ind i en større navne-krig med et tysk bryggeri, som netop har taget patent på 23 navne fra den nordiske mytologi.

Blandt de navne, som det tyske bryggeri Wacken Brauerei har taget patent på, er: Mjølner, Heimdal, Hugin, Munin, Yggdrasil, Sleipner, Tyr, Hymer, Ragnarok, Surt, Balder, Freya, Loke, Thor og Idun.

Ifølge Fyens.dk er flere danske bryggerier stærkt oprørte over, at tyskerne nu er gået på togt i den nordiske mytologi.

Vi står sammen
- Vi er adskillige bryggerier, der står sammen om at bestride tyskernes ret til nordisk mytologi. Ikke nok med, at de pisser vikingerne af. De lægger sig ud med rigtig mange bryggerier rundt om i hele Europa. Men jeg finder mig ikke i det, siger Claus Christensen, der driver Munkebo Brewery på Fyn, til fyens.dk.

Annonce:

Claus Christensen har i flere år markedsført 'Balder', som tyskerne nu angiveligt har nappet og taget patent på.

- Herslev Bryggeri har haft deres Mjølner siden 2003, og Nørrebro Bryggeri har i mange år haft deres Freja. Det her rammer mange både danske og svenske bryggerier, siger den oprørte brygmester til fyens.dk.

Kontakt til advokat
Claus Christensen har nu taget kontakt til en advokat, der er specialist i patenter. Den fynske brygmester er parat til at indlede en regulær krig sammen med andre bryggerier for at få stoppet det tyske bryggeri.

Han og andre brygmestre mener, at man ikke kan tage patent på for eksempel nordiske gudenavne. Det sker ud fra filosofien om, at den nordiske mytologi er allemands-eje.

Annonce:

- Det er ikke særlig smart som nyt bryggeri at lægge sig ud med en stribe andre bryggerier. Jeg synes, at de skulle have været kreative og have fundet på deres egne navne i stedet for at tage nogle, der allerede er i brug. Jeg ville på et tidspunkt gerne have lavet en Freja-øl, men så undersøgte jeg tingene og fandt ud af, at den lavede Nørrebro Bryghus allerede.

Så valgte jeg et andet mytologisk navn, for der er nok at tage af, siger Munkebo-bryggeren til fyens.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: