Danske Olaf på Panama-papirer: Ja, det er mig

Udenlandsdansker er blandt de 37.000 navne, som nu er offentliggjort i Panama Papirerne. Ekstra Bladet fangede ham på telefonen

Forstå Panama-skandalen på under to minutter. Se med her

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (alm. takst)

Efter The Sunday Times i weekenden lagde 37.000 navne fra de såkaldte Panama Papirer op på deres hjemmeside, har alle nu mulighed for at tjekke, om der er et bekendt navn imellem.

Ekstra Bladet er naturligvis i fuld gang med at søge i databasen, som stammer fra lækkede papirer fra advokatselskabet Mossack Fonseca. Vi startede med Rasmussen og her dukkede en Olaf Chalmer Rasmussen op blandt de mange tusind navne. Han bor i Luxembourg og er direktør i selskabet Swiss Management, og den 52-årige udenlandsdansker lægger ikke skjul på, at det er ham, som står i Panama Papirerne, da vi fanger ham på telefonen:

- Kender du til noget til et firma, som hedder Advani Investments Corp?

- Ja, det gør jeg. Jeg er nominee direktør i det.

- Jeg vil blot høre, hvad det går ud på?

- Vi bliver løbende spurgt om forskellige strukturer i forbindelse med skatteoptimering. Det er ikke bare fra dansk side. Det er fra alle sider. Normalt foreslår vi Luxembourg, fordi jeg bor her. Eller for eksempel Mauritius. I det her tilfælde er det en kunde, som har spurgt, om jeg vil være nominee direktør for aktiviteterne i dette selskab i Panama. Men det er ikke en dansk kunde.

- Så du er proformadirektør?

- Ja, jeg er ligesom en vagt. Jeg har mulighed for at have fuldmagt til indsigt, så jeg kan se, at de ting, som foregår, er i orden. Og det er sådan set det hele.

- Jeg tror ikke, at der er ret mange, som bruger panama-selskaberne til egentlig aktivitet.

- Det er mest bare for at have formuer liggende?

- Ja.

- Du har ikke det store arbejde ud af det ud over, at din kunde ikke selv gider have sit navn stående?

- Det er nok nærmest det, ja. Det får jeg et fee for, men jeg accepterer det kun i få tilfælde, hvis jeg kender folkene bagved, og jeg ved, at det, de laver, er okay. Derudover er jeg vidende om, at skattemæssigt er hans myndigheder informeret, så der ikke er noget problem.

- Hvorfor vil han så ikke have sit eget navn på?

- Det har meget at gøre med janteloven. Du vil undre dig over, hvor mange mennesker der ikke vil have, at naboerne ved, at de har formuer. Det har ikke så meget med skat at gøre.

- Men det kunne man vel ligeså godt gøre i Frankrig, Italien eller Danmark?

- Ja, det kunne man godt. Men Panama er lidt mere interessant end Frankrig – man ligger hvor skatteincitamentet er størst.

- Så du har ikke noget med skattesvig at gøre?

- Nej, skatteoptimering er en ting, men skattesvig er noget helt andet, siger Olaf Chalmer Rasmussen til Ekstra Bladet.

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer