Danske piger pumper jern som aldrig før

Danske piger pumper jern som aldrig før. Læs 19-årige Christina Nissens oplevelse her

19-årige Christina Hesel Nissen
19-årige Christina Hesel Nissen

Herning Kongrescenter er i disse dage omdannet til et mekka for muskelsvulmende mænd og toptrimmede kvinder. Hen over weekenden løber debutantstævnet Newcommers og Danish open i fitness og bodybuilding hen over scenen i kongrescenteret, hvor de toptunede deltagere får bedømt hver kvadratcentimeter af kroppen.

Især kvinderne har de senere år fået smag for at stille op i forksellige bodyfitness- og bikinifitness-kategorier. Formanden for DBFF fortæller, at der er sket en eksplosiv stigning i kvindelige deltagere, og i år udgør det feminine køn over halvdelen af stævnet tilmeldte.

En af dem er 19-årige Christina Hesel Nissen, der deltager i bodyfitness junior, der er for piger under 23 år. Da Ekstra Bladet første gang møder hende onsdag eftermiddag fortæller hun, at hun føler sig helt klar.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg er fuldt ud tilfreds med min form, og det er det vigtigste for mig, fortæller Christina med et smil på læben.

Brun med brun på
Inden den unge atlet går på scenen og lader dommernes trænede blikke bedømme hende, så skal hendes vinterlyse hud have en omgang spraytan(sprøjtefarve red.) Den brune farve får nemlig musklerne til at fremstå tydeligt.

Christina Hesel Nissen tager sit tøj af og træder ind i en af de ti plastikkabiner, som er stillet op i bunden af backstage-området. Her bliver hun spayet, så hun får den karakterstiske bronzefarve. 1300 kroner koster de to omgange maling, som er et absolut must for at fuldende kokurrence-looket.

- Jeg har trænet målrettet de sidste to år og været på diæt siden november, fortæller Christina, der hele dagen har nippet til riskiks.

Afgørelsen
Gevinsten for Christinas slid udløses, da hun træder ind på scenen og indtager en af de fire grundpositioner. Hun ved præcis, hvordan hun skal dreje kroppen, så hver en lille muskel bliver aktiveret og eksponeret.

Flere positioner følger, og røgen fra røgmaskinen krydrer publikums klapsalver, så man helt glemmer, at det er skærtorsdag morgen klokken ni i Herning Kongrescenter. Konkurrencen er i gang.

Kort efter poseringerne er blevet udført, får de spændte piger afgørelsen. Desværre gik Christina ikke videre til finalen i denne omgang, men hun holder modet oppe:

- Jeg er selfølgelig skuffet. Men det har været en fed oplevelse og en fed rejse hertil. Det har helt sikkert givet mig mere blod på tanden i forhold til fremtiden.

47 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere