Annonce:
Annonce:

Danske Regioner: Chip på sygehuspersonale vil spare tid

Læger og sygeplejersker udstyret med chip vil give overblik og patienterne et bedre forløb, lyder det

Annonce:
Følg Samfund

Det giver ledelsen et godt overblik.

Sådan lyder det fra næstformand i Danske Regioner Jens Stenbæk (V) om, at sygehuspersonalet og udstyr på de nye supersygehuse skal udstyres med chips, så det er lettere at finde frem til hinanden og hospitalsudstyr som senge og vogne.

Ifølge Ugebrevet A4 bruger læger og sygeplejersker i gennemsnit 12 minutter per vagt på at lede efter hinanden, og det kan chips på personalet være med til at afhjælpe.

- Vi er generelt positive for at udnytte de nye sygehusbyggerier til at udvikle ny teknologier og være med til at skabe bedre arbejdstilrettelæggelse for vores personale og dermed bedre patientforløb for vores borgere, siger Jens Stenbæk til Ritzau.

Ifølge næstformanden kan chipsene give ledelsen et godt overblik over, om der er en sammenhæng mellem der, hvor patienterne er, og der, hvor personalet er.

- Det er jo en kæmpe logistisk udfordring med vores nye supersygehuse at få det til at gå op, så personalet er der, hvor der er mest behov for det. Der er det her et unikt redskab til at løse den udfordring.

- Vi må konstatere, at vi på vores sygehuse har for stor spildtid, som gør, at vi ikke giver det optimale forløb for vores patienter. Det her kan reducere spildtiden både for personalet og for patienterne, siger han.

Men selv om det kan være et godt arbejdsredskab, så skal det ske i samarbejde med personalet, understreger Jens Stenbæk.

- Jeg har fuld forståelse for, hvis man føler sig overvåget, så hvis vi implementerer det her i stor skala, så er det selvfølgelig noget, vi skal gøre i dialog med vores personale. Så vi kun indfører det, hvis det er trygt for dem også.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: