Annonce:
Annonce:

Danske småøer får lov at skubbe borgere frem i vaccinekøen

Beboere på 11 mindre øer kan se frem til at blive tilbudt vaccination uden om den officielle rækkefølge

På Anholt vil borgere, der ikke er vaccineret, komme til hurtigere, end der ellers var lagt op til i Sundhedsstyrelsens vaccineplan. (Arkivfoto) Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix
På Anholt vil borgere, der ikke er vaccineret, komme til hurtigere, end der ellers var lagt op til i Sundhedsstyrelsens vaccineplan. (Arkivfoto) Foto: Allan Lundgren/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Beboerne på en række mindre øer kan nu springe frem i vaccinekøen.

Tre regioner - Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland - har onsdag oplyst, at man vil tilbyde øboere over 16 år vaccination - uafhængig af rækkefølgen i vaccinationskalenderen.

For Region Sjælland gælder det beboere på Fejø, Femø, Sejerø, Orø, Omø, Agersø og Askø.

Beboere på Anholt, Tunø og Endelave i Region Midtjylland får samme mulighed.

Også beboere på Læsø, der hører under Region Nordjylland, vil blive tilbudt vaccination uafhængigt af den officielle rækkefølge.

På Christiansø nordøst for Bornholm har man allerede klaret vaccinationen af de af øens beboere over 16 år, der ønskede det.

Annonce:

I Region Syddanmark vil man gå i dialog med 12 mindre øsamfund, før der træffes en beslutning om, hvordan indsatsen kan tilrettelægges.

- Vaccination af beboere på de mindre øer indebærer udfordringer – særligt i forhold til transport – som ikke i samme grad gør sig gældende på de større øer eller i de landfaste områder.

- De udfordringer vil vi gerne være med til at løse i fællesskab, for eksempel ved at vi kommer ud og vaccinerer alle borgerne på øen på samme dag, siger koncerndirektør Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har givet grønt lys for, at de danske regioner kan tilrettelægge vaccinationsudrulningen på den mest effektive måde.

- I stedet for alene at tilbyde vaccination til borgerne, som opfylder kriterierne i en given målgruppe, kan alle borgere tilbydes vaccination af hensyn til logistiske forhold, for at minimere spild og sikre en effektiv udrulning, siger enhedschef Bolette Søborg i en kommentar.

Annonce:

Tilbuddet retter sig mod de mindre øer uden eget vaccinationscenter.

På Læsø vil beboerne få tilbudt vaccination i denne uge, mens de vil blive indkaldt i uge 20 på Tunø og Endelave - altså om halvanden uge.

Øerne under Region Sjælland vil ligeledes blive tilbudt vaccination i uge 20.

Med fremrykningen er der udsigt til, at beboerne på flere af landets mindre øer kan være færdigvaccinerede mindst to måneder tidligere end resten af landet.

Ifølge Sundhedsstyrelsen ventes Danmark først at opnå den milepæl i slutningen af august.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: