Danske turister fanget i voldsomme uroligheder i ferieparadis

En demonstration i det tyrkiske turistparadis udviklede sig søndag aften voldeligt. Danske turister og de lokale måtte flygte fra tåregas, vandkanoner og ophidsede demonstranter

Ferieparadiset Alanya blev søndag aften ramt af voldsomme uroligheder - her forsøger politiet at holde styr på masserne. (Video: Yeni Alanya)

Ved du noget om sagen eller har du billeder/video fra stedet? Så send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Det går hedt for sig i det tyrkiske ferieparadis Alanya, og det er ikke bare solen der bager.

En demonstration i turistbyen har søndag aften udviklet sig voldeligt, og der hersker kaos i den populære ferieby.

Det fortæller Marie Arbirk, der er på ferie med sin kæreste, til Ekstra Bladet.

Urolighederne startede ved 19-tiden, da kæresteparret var på vej ned for at spise aftensmad. Her fik de øje på en horde af mennesker og politi, og pludselig gik det hedt for sig.

- Pludselig bliver gaden fyldt med en masse mennesker og kampklædt politi. Først sprøjtede de med tåregas, og vi så en lille pige, der græd, mens hun fik vasket det ud af øjnene.

- Derefter begyndte politiet at sprøjte med vandkanon, mens demonstranterne kastede med ting op på politibilerne. Alle folk måtte løbe ind på de nærliggende restauranter for at komme væk fra det, fortæller Marie Arbirk til Ekstra Bladet.

Politiet måtte kaste tåregas for at opløse demonstrationen (Læserfoto)
Politiet måtte kaste tåregas for at opløse demonstrationen (Læserfoto)

Efter de voldsomme uroligheder måtte Marie Arbirk og kæresten finde en ny restaurant lidt væk fra kaosset. Her fandt de en smule ro, men fik af vide af tjenerne, at de skulle gå direkte hjem efter måltidet.

Ifølge den tyrkiske avis Birgün skyldes urolighederne et sammenstød mellem tyrkiske nationalister og kurdere tidligere på ugen, hvor flere tyrkiske soldater og politifolk blev dræbt nær grænsen mellem Tyrkiet og Irak.

StartTours udsender advarsel
Ekstra Bladet har været i kontakt med StarTours' pressemedarbejder, Mathias Bergendahl. Han bekræfter, at der har været en ulovlig demonstration i byens havneområde, der udviklede sig voldsomt.

- En gruppe mennesker har lavet en masse ballade, og vi har derfor valgt at sende en advarsel til vores gæster i området, hvor vi oplyser om, at de skal passe på, siger Mathias Bergendahl.

Samtidig har de opfordret deres gæster til at holde sig væk fra byens centrum søndag aften

Men trods advarslerne har rejseselskabet sent søndag aften stadig ikke fået henvendelser fra gæster, der er kommet til skade eller på anden måde har været berørt af demonstrationen.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice, der har bedt den danske ambassade i Tyrkiet om at undersøge sagen.

Ved du noget om sagen eller har du billeder/video fra stedet? Så send os en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

123 kommentarer
Vis kommentarer