Danske virksomheder sender ansatte hjem

Flere danske virksomheder sender ansatte i hjemmekarantæne som ekstra sikkerhedsforanstaltning på grund af coronavirus

Overlæge på Statens Serum Institut Anders Fomsgaard fortæller her om spredningen af virussen og det danske beredskab. Video: AP, Reuters, DR Nyheder
Følg Samfund

A.P. Møller-Mærsk har onsdag indført en 14 dages periode med arbejde hjemmefra for ansatte, der har været i Sydkorea eller dele af Norditalien.

I Italien gælder det for rejser til regionerne Lombardiet, Veneto, Emilia Romagna, Piemonte og Trentino Alto-Adige. Det oplyser A.P. Møller-Mærsk til Ritzau.

En lignende foranstaltning har været gældende for Mærsk-ansatte, der har været i Kina, siden 28. januar.

Mærsk understreger, at der endnu ikke er registreret tilfælde, hvor en Mærsk-ansat er smittet med coronavirus.

Også Danfoss har fra tirsdag beordret 14 dages hjemmearbejde for ansatte, der har været i Kina, Singapore, Sydkorea og det nordlige Italien.

- Vi er meget opmærksomme på vores medarbejderes sikkerhed og tryghed. Derfor har vi indført de her retningslinjer, skriver pressechef Mikkel Thrane i en mail til Ritzau.

- Vi følger situationen meget tæt såvel som myndighedernes anbefalinger. Og vi er klar til at iværksætte de nødvendige foranstaltninger.

Ti TDC-ansatte sendt hjem
I TDC har man bedt ti medarbejdere om at blive hjemme de næste 14 dage, efter de har været i kontakt med personer, som potentielt kan være smittet af coronavirus.

Det oplyser kommunikationsdirektør i TDC Group Louise Münter til Ekstra Bladet.

To ansatte ved en af TDC's samarbejdspartnere arbejder samme sted som en person i udlandet, der er bekræftet smittet med coronavirus.

De to er rejst til Danmark, hvor de har været i kontakt med de ti medarbejdere i TDC's hovedkvarter på Teglholmen i København.

- Der er ikke nogen indikationer på, at de to pågældende har været i kontakt med den smittede kollega i deres hjemland. De har været i kontakt med dansk læge og har ingen symptomer på at være smittet, siger Louise Münter.

TDC har dog for en sikkerheds skyld bedt de ti ansatte om at gå i frivillig hjemmekarantæne og arbejde hjemmefra de næste to uger.

De to, som er ansat ved TDC's samarbejdspartner, er også gået i frivillig karantæne.

TDC's medarbejdere er informeret om sagen, og man er i kontakt med de danske sundhedsmyndigheder, oplyser Louise Münter.

Intet hjemmearbejde
På Carlsberg er man ikke skredet til at beordre hjemmearbejde. Men det danske bryggeri oplyser, at man har suspenderet alle "ikke-forretningskritiske" rejser til Kina.

Hvis Carlsberg-ansatte skal til Kina, kræver det en særlig godkendelse af Carlsbergs ledelse i Kina, oplyser bryggeriet.

Tirsdag oplyste det norske olie- og gasselskab Equinor, at ansatte, der havde været i Sydkorea, Kina, Iran og Norditalien skulle blive hjemme i 14 dage efter.

Hjemmearbejdet er en foranstaltning mod coronasmitte. Virussen er først brudt ud i den kinesiske storby Wuhan. Her er omkring 65.000 personer blevet registreret smittet med virusset.

Af dem er cirka 21.000 kommet sig, mens cirka 2600 er døde.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind