Dansker er blandt de sidste 100 kandidater til Mars-tur

34-årig dansk mand er med i slutspurten om at blive blandt de få, som i 2023 skal sendes til den røde planet.

En 34-årig dansker holder liv i drømmen om en dag at sætte fod på planeten Mars. Det såkaldte Mars One-projekt har endnu en gang sorteret i bunken af ansøgere, og antallet af kandidater til en dag at få en enkeltbillet til den røde planet er nu nede på 100.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den hollandske organisation Mars One, der stiler efter at sende mennesker til planeten i 2023.

Og på listen over de udvalgte 50 kvinder og 50 mænd optræder danskeren Christian O. Knudsen, som altså nu er kommet et skridt nærmere at blive blandt de første mennesker på Mars.

Oprindeligt modtog Mars One 202.586 ansøgninger fra 140 lande. Heriblandt var 498 danskere. Feltet er siden løbende blevet indsnævret.

- Den store nedskæring i antallet af kandidater er et vigtigt skridt mod at finde ud af, hvem der er gjort af den rette støbning til at rejse til Mars, siger Bas Landsdorp, medstifter og direktør for Mars One, i pressemeddelelsen.

De 100 heldige er blevet fundet blandt 660 kandidater. Udvælgelsen er sket på baggrund af online-interview.

Syd- og Nordamerika er repræsenteret med 39 kandidater efterfulgt af Europa med 31. Desuden er der 16 fra Asien, syv fra Afrika og syv fra Oceanien.

- At man er blandt de bedste individuelle kandidater gør dig ikke automatisk til en af de bedste holdspillere, så jeg ser frem til, hvordan kandidaterne klarer sig i det videre forløb og arbejder sammen i de kommende udfordringer, siger læge Norbert Kraft fra Mars One.

Går alt efter planen skal fire mennesker sættes på et rumskib med kurs mod Mars om otte år.

0 kommentarer
Vis kommentarer