Annonce:
Annonce:

Dansker har besøgt ALLE lande i verden: Sådan rejser du på mini-budget

Den unge dansker giver 10 gode råd til, hvordan man kan rejse verden rundt uden at hænge på en kæmpegæld bagefter

Annonce:
Følg Samfund

Henrik Jeppesen har rejst verden tynd. Helt bogstaveligt talt.

Han er nemlig den yngste dansker, der har besøgt alle verdens 193 lande. Han var 27 år gammel, da han satte den sidste knappenål i verdenskortet 1. april i år, hvor han besøgte Eritrea.

Det er sket over en periode på seks år, hvor han blandt andet har besøgt så forskellige lande som Mauritius og Syrien. Og selvom det er en fantastisk følelse at have gennemført, så har det også haft sine omkostninger.

- Har du overhovedet haft et socialt liv de seneste seks år?

- Nej, det er en af de ting jeg har måttet ofre. Jeg har vægtet højere at se hele verden. Hvis man gerne vil det i en ung alder, så er man nødt til at ofre det, siger han.

Her får Henrik Jeppesen gratis transport i Mauritius. Foto: Henrik Jeppesen
Her får Henrik Jeppesen gratis transport i Mauritius. Foto: Henrik Jeppesen
 

- Har du savnet det?

Annonce:

- Ja, men jeg har lært at tackle det. Det har især været hårdt i lande med dårlig eller intet internet, så man ikke har kunnet ringe hjem, siger han.

- Skal man være lidt af en sær snegl for at gennemføre det her projekt?

- Det er svært for mig at svare på det. Jeg føler selv, at jeg er meget anderledes. Jeg har aldrig gået i byen hver weekend og brugt mange penge. Jeg har mødt venner, men jeg har altid været meget sparsommelig og tænkt over alt, hvad jeg bruger penge på, og varers værdi, siger han.

Her er den danske globetrotter i Sierra Leone. Foto: Henrik Jeppesen
Her er den danske globetrotter i Sierra Leone. Foto: Henrik Jeppesen
 

Lige nu er han mæt af at rejse, og er i Sydafrika, hvor han har slået sig ned for en tid for at skrive en bog om sine oplevelser. Men han har stadig rekordplaner.

Han vil gerne være den yngste, der både har besøgt samtlige verdens 193 lande og 132 territorier, eksempelvis Grønland, øde øer i Stillehavet og Antarktis. Det skal ske, inden han fylder 37 år, og han mangler stadig 38.

Annonce:

Og så vil han gerne givet et budskab videre om, at det kan lade sig gøre at opleve verden uden at have en velspækket pengepung.

- Mit budskab er, at hvis folk sidder ude og er lidt trætte af deres hverdag, så er det ikke umuligt at rejse verden rundt for et overkommeligt beløb. Jeg har sparet lidt op, men da jeg fik ideen, havde jeg gæld fra skolen og var i minus. Og  derefter begyndte jeg at spare op i et år. Jeg vil mene, at hvis man bruger penge fornuftigt, så kan alle enlige studerende leve og samtidig spare op til det her, hvis de bruger de billigste løsninger, siger han.

Henrik Jeppesen trykker her hånd med premierminister Khalifa al-Ghawi i Libyen. Foto: Henrik Jeppesen
Henrik Jeppesen trykker her hånd med premierminister Khalifa al-Ghawi i Libyen. Foto: Henrik Jeppesen
 

Henrik Jeppesen giver her 10 råd til, hvordan man rejser verden rundt på et minibudget - men det kræver en blanding af masser af tid, fleksibilitet, et par chancer og lyst til at leve spartansk. Læs mere om Henrik Jeppesens rejser her.

Henriks ti gode råd

1) Brug couchsurfingorg: Overnatning er den dyreste post. På couchsurfing.org er der millioner af mennesker, selv i mindre byer i Danmark, hvor du kan bo gratis bare ved at skrive og være ude i god tid. Henrik Jeppesen har kun haft gode oplevelser - bortset fra en enkelt nærgående kat. Han anbefaler, at man selv tilbyder sin hjælp, de steder man overnattet, selvom det ikke er et krav. Kvinder skal sørge for at bo ved andre kvinder, og så skal man altid kigge på anmeldelser og undgå de steder, der ikke har anmeldelser endnu. Men vær ude i god tid og skriv i hvert fald mindst en uge før. Hvis du ikke har nået at finde overnatning via Couchsurfing er der også penge at spare ved at bruge AirBnB. Selvom det ikke er gratis, er det væsentligt billigere end hotel. Eksempelvis kan man booke på Bali til omkring en 20’er. Fordelen ved AirBnB er, at man typisk får hurtigt svar.

2) Tilmeld nyhedsbreve fra samtlige lavprisselskaber: Hvis du ikke gider bruge din egen mail, kan du oprette en ny mail kun til dette formål. Der er ofte mulighed for supertilbud, hvis man kan rykke hurtigt. Eksempelvis har Henrik fløjet fra Malaysia til Australien for 300 kroner. Han nævner flyselskaber som Ryanair, Easyjet, Airarabia, Spiritairlines, Airasia, Tiger airways, jetstar, jetblue i USA og Fastjet i Afrika. Henrik Jeppesen er med tiden blevet sponseret af omkring halvdelen af dem af  større eller mindre værdi.

3) Rejs med bus: Især godt i USA. Hvis du er parat til at rejse verden rundt, så er du formentlig også parat til at sidde meget i en bus. Megabus, kører flere steder i Europa og for en dollar mellem staterne i USA, så man kan tage 30 stater for 30 dollars. Og så er der ofte gratis wifi og strømstik i busserne, så man kan sidde og arbejde effektivt.

4) Rejs let: Hold dig under 8-10 kilo og med håndbaggage i standardmål. Hvis du kan det, sparer du mange penge, hver gange du flyver med lavprisselskab. Desuden er det nemmere for dig at komme omkring. Vask selv tøjet på hotelværelser, hvor du bor eller køb en ny trøje. Det behøver ikke være dyrt.

5) Start en blog op og hav en god ide: Folk er villige til at give penge, hvis man har en god ide. Hvis man starter en blog op, hvor man løbende skriver om sine oplevelser, og man får flere følgere, så kan man blive tilbudt gratis overnatning på hoteller, gratis flytrejser etc.

6) Undgå restauranter: Tag i supermarkeder og køb det billigste, så det kan erstatte måltider på restaurant. Hvis man vil have en lokal-oplevelse, kan man spise hos dem, man bor hos, hvis man har fundet privat overnatning. Hvis man bor på hotel med tilhørende morgenbuffet, gælder det om at spise så meget, at man kun behøver et enkelt ekstra måltid.

7) Få en Twitter-konto:  Når du følger de rigtige, er der tit spørgeskemaer, hvor man kan få gratis point og gratis overnatning. Hvor meget man kan få ud af det, kommer an på, hvor meget tid man kan investere.

8) Blaf de steder, det er sikkert at blaffe: Det er kontroversielt at foreslå, og man skal nok ikke gøre det i storbyer. Men eksempelvis i Caribien og på øer i Stillehavet er det en del af kulturen. Henrik Jeppesen var på Palau i Stillehavet i 3-5 dage, hvor han vurderer, at han kørte, hvad der svarer til 2000 kroner i taxa, men gratis, fordi han brugte sin tommelfinger.  Han har dog også gjort det i Teheran og Johannesburg, hvor han har fulgt råd fra lokale. Han mener også, at det er sikkert ude på landet i Europa. 

9) Vær kreativ med visum: Når du begynder at ville rejse mere eksotisk, eksempelvis i Afrika, så vær kreativ med visum. du skal ikke skaffe visum i dit hjemland, men ved rejser gennem Afrika, så skaf det gennem nabolandene. I Europa kræver det ofte en tjekliste med krav og en invitation, men det er ofte muligt at få det i nabolandene uden særligt mange krav. Henrik Jeppesen kan anbefale at få alle visum til afrikanske lande i Marokko. Det er især nemmere, hurtigere og nok også billigere.

10) Point og miles: Sørg for  at tilmelde dig loyalitetsprogrammer hos flyselskaberne. Selv hvis du ikke flyver så meget, så kan du optjene på online-shopping og andet, der ikke lige er rejse-aktivitet. Eller få dig et kreditkort, der giver dig point. 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: