Dansker har besøgt ALLE lande i verden: Sådan rejser du på mini-budget

Den unge dansker giver 10 gode råd til, hvordan man kan rejse verden rundt uden at hænge på en kæmpegæld bagefter

Henrik Jeppesen har rejst verden tynd. Helt bogstaveligt talt.

Han er nemlig den yngste dansker, der har besøgt alle verdens 193 lande. Han var 27 år gammel, da han satte den sidste knappenål i verdenskortet 1. april i år, hvor han besøgte Eritrea.

Det er sket over en periode på seks år, hvor han blandt andet har besøgt så forskellige lande som Mauritius og Syrien. Og selvom det er en fantastisk følelse at have gennemført, så har det også haft sine omkostninger.

- Har du overhovedet haft et socialt liv de seneste seks år?

- Nej, det er en af de ting jeg har måttet ofre. Jeg har vægtet højere at se hele verden. Hvis man gerne vil det i en ung alder, så er man nødt til at ofre det, siger han.

Her får Henrik Jeppesen gratis transport i Mauritius. Foto: Henrik Jeppesen
Her får Henrik Jeppesen gratis transport i Mauritius. Foto: Henrik Jeppesen
 

- Har du savnet det?

- Ja, men jeg har lært at tackle det. Det har især været hårdt i lande med dårlig eller intet internet, så man ikke har kunnet ringe hjem, siger han.

- Skal man være lidt af en sær snegl for at gennemføre det her projekt?

- Det er svært for mig at svare på det. Jeg føler selv, at jeg er meget anderledes. Jeg har aldrig gået i byen hver weekend og brugt mange penge. Jeg har mødt venner, men jeg har altid været meget sparsommelig og tænkt over alt, hvad jeg bruger penge på, og varers værdi, siger han.

Her er den danske globetrotter i Sierra Leone. Foto: Henrik Jeppesen
Her er den danske globetrotter i Sierra Leone. Foto: Henrik Jeppesen
 

Lige nu er han mæt af at rejse, og er i Sydafrika, hvor han har slået sig ned for en tid for at skrive en bog om sine oplevelser. Men han har stadig rekordplaner.

Han vil gerne være den yngste, der både har besøgt samtlige verdens 193 lande og 132 territorier, eksempelvis Grønland, øde øer i Stillehavet og Antarktis. Det skal ske, inden han fylder 37 år, og han mangler stadig 38.

Og så vil han gerne givet et budskab videre om, at det kan lade sig gøre at opleve verden uden at have en velspækket pengepung.

- Mit budskab er, at hvis folk sidder ude og er lidt trætte af deres hverdag, så er det ikke umuligt at rejse verden rundt for et overkommeligt beløb. Jeg har sparet lidt op, men da jeg fik ideen, havde jeg gæld fra skolen og var i minus. Og  derefter begyndte jeg at spare op i et år. Jeg vil mene, at hvis man bruger penge fornuftigt, så kan alle enlige studerende leve og samtidig spare op til det her, hvis de bruger de billigste løsninger, siger han.

Henrik Jeppesen trykker her hånd med premierminister Khalifa al-Ghawi i Libyen. Foto: Henrik Jeppesen
Henrik Jeppesen trykker her hånd med premierminister Khalifa al-Ghawi i Libyen. Foto: Henrik Jeppesen
 

Henrik Jeppesen giver her 10 råd til, hvordan man rejser verden rundt på et minibudget - men det kræver en blanding af masser af tid, fleksibilitet, et par chancer og lyst til at leve spartansk. Læs mere om Henrik Jeppesens rejser her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 

93 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere