Dansker i Alanya: Det brændte i næsen, og tårerne flød ud af vores øjne

Flere danskere blev i går fanget i en sky af tåregas i Alanya. Stemningen er mere trykket i år, fortæller dansker

Se en af de tidligere demonstrationer fra området fra den 9. august her (Læserfoto).

I går aftes opstod en demonstration i det tyrkiske ferieparadis i Alanya. Flere danskere var i området, og de blev hårdt ramt af politiets tåregas mod demonstranterne. Mohammed Sayegh var i byen med sin kammerat, og der gik ikke lang tid, før det gik op for dem, at der var noget galt.

- Der kom flere hundrede personer gående mod os. De bevægede sig væk fra demonstranterne, da der var blevet smidt tåregas. Der gik bare to minutter, før min kammerat og jeg måtte løbe væk, fordi tåregassen ramte os. Det brændte i næsen, og tårerne flød ud af vores øjne, fortæller Mohammed Sayegh til Ekstra Bladet.

Ferieparadiset Alanya blev søndag aften ramt af voldsomme uroligheder (Læserfoto) Samfund - 17. aug. 2015 - kl. 07:24 Danske turister fanget i voldsomme uroligheder i ferieparadis

Don't come back
Politiet havde brugt så store mængder tåregas, at de to venner skulle gå langt, før tåregassen ikke længere generede dem.

Demonstranterne stod i bare overkroppe og skreg af politiet og de forbipasserende. Mohammed Sayegh fortæller, at de stod med flag og var aggressive. Senere på aftenen snakkede han med en af demonstranterne, der sagde 'Don't come back'.

Utrygge tyrkere
En anden dansker, der befinder sig i ferieparadiset, men som ønsker at være anonym, fortæller, at stemningen i Alanya i år har været mere trykket end tidligere. Allerede 9. og 10. august i år var der en mindre demonstration nær personens hotel, men ingen ved med sikkerhed, hvad demonstrationerne skyldes.

- Tyrkerne hernede fortæller lidt forskellige historier om, hvad de (demonstrationerne, red.) handler om. Nogle siger, det er på grund af den dræbte politimand fra Alanya, som døde ved den syriske grænse sidste søndag. Andre mener, at det er demonstrationer mod den tyrkiske regering, fortæller turisten til Ekstra Bladet.

Turisten fortæller, at optøjerne i området har gjort de lokale utrygge.

- Butikkerne tager alt deres tøj indenfor om natten, fordi de frygter, at tingene bliver ødelagt. Meget lys er slukket hernede, og der er mere stille, end der plejer at være, fortæller turisten til Ekstra Bladet.

Begge danskere fortæller til Ekstra Bladet, at de på trods af gårsdagens uroligheder føler sig overvejende trygge i byen.

- Forholdene lige nu er udemærket. Jeg har set lidt politi, men ellers er der ingenting. Vi skal i byen i aften, så lad os håbe, at de (demonstranterne red.) har andre ting på dagsordenen end at demonstrere midt i Alanya, fortæller Mohammed Sayegh til Ekstra Bladet.

Turistens identitet er kendt af redaktionen.

4 kommentarer
Vis kommentarer