Dansker jagter sin ukendte familie: Er blevet løjet for hele mit liv

35-årige Peter Anand Roed blev adopteret fra Indien, da han var fem måneder gammel

I jagten på at finde sin biologiske familie, endte Peter blandt andet i et kæmpe live-show i Indien. (Privatfoto)
I jagten på at finde sin biologiske familie, endte Peter blandt andet i et kæmpe live-show i Indien. (Privatfoto)

Hele sit liv har 35-årige Peter Anand Roed troet, at han som næsten nyfødt blev afleveret til et børnehjem i Indien, fordi hans mor kun var 15-16 år og derfor alt for ung til at kunne tage sig af ham. Men en rejse til Indien, som Peter Anand Roed nu er vendt hjem fra, har givet ham en masse nye spor i kampen for at finde sin biologiske familie.

(Peter var fire måneder gammel, da han kom til Danmark. (Privatfoto)

Ekstra Bladet skrev om Peters rejse for et par uger siden. Her fortalte han, hvordan han havnede i et LIVE-tv-program på indisk tv.

35-årige Peter Anand Roed sammen med tv-værten fra det LIVE-program han pludselig var en del af. (Privatfoto) Samfund Dansker jagter sin ukendte mor: Endte på LIVE-tv med millioner af seere

Nu fortæller han videre om de nye spor i sagen.

Det viser sig nemlig, at Peters mor slet ikke måtte give ham fra sig, fordi hun var for ung. Faktisk var hun 38 år gammel og havde tre andre børn. Derfor formoder Peter Anand Roed, at hun måtte efterlade ham af helt andre årsager.

- Jeg fandt ud af, at min far var død, da jeg blev født. Så det er nok meget sandsynligt, at hun med tre andre børn og en død ægtemand ikke har haft råd til endnu en mund at mætte, fortæller Peter Anand Roed og fortsætter:

- Det er jo i virkeligheden meget sørgeligt. Tænk hvis han ikke var død. Måske ville de så have haft råd til at beholde mig, lyder det.

Det var den kvinde, der i sin tid var med til at overbringe ham fra det indiske børnehjem til sin danske familie, der har fortalt ham historien om moderen.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor hun har løjet igennem alle de år. Og da jeg mødtes med hende i Indien og prøvede at få svar på det, blev hun meget aggressiv og nægtede at tale mere med mig. Og det er trods alt hende, jeg har haft som en vigtig kontaktperson. Men der må ligge et eller andet under. Måske er det fordi, at der har været så mange negative sager om adoption.

Den 35-årige københavner fortæller, at der på sin vis er kommet noget godt ud af løgnen.

- Det er jo nogle helt forkerte registre, vi så har ledt i indtil videre. Derfor er der håb endnu, selvom min biologiske mor jo er ved at være en ældre dame i dag. Så vi kæmper lidt mod tiden. Dog er der jo større chance for, at jeg kan finde mine biologiske søskende nu.

- Jeg har slet ikke mistet håbet. Tværtimod. Vi brugte de 17 dages rejse på at køre rundt fra sted til sted, tale med folk og sætte ting i gang. På et eller andet tidspunkt må nogle af de mennesker, vi har kontakt med, finde frem til noget.

Peter Anand Roed er da også i gang med at spare op, så han kan komme af sted igen.

- Vi kom så tæt på. Så det kribler bare i mig for at rejse derned igen. Jeg vil jo gerne finde ud af hele min historie. Det er jo ikke fordi, jeg forventer, at jeg får en ny familie. For min 'rigtige' familie er jo min danske far og mor. Men jeg tror det er vigtigt for alle at vide, hvor man kommer fra.