Dansker reddede egernet Tintin - nu er det verdenskendt

Decan Andersen tog for to år siden et lille egern til sig. Nu er egernet med navnet Tintin blevet lidt af en berømthed. Se den lille sag her:

Decan Andersen leder i øjeblikket efter en ny, mobil dyrlæge til Tintin, da den anden er gået på pension. Tintin kan ikke lide at være i en transportkasse, så Decan kan ikke køre ham til dyrlæge. Til gengæld ser det ikke ud til, at Tintin har problemer med andre 'transportmidler'.

- Han får os til at smile hver eneste dag, siger Decan Andersen.

For to år siden fik han uventet et noget alternativt husdyr, som nu er blevet lidt af en berømthed.

- Jeg gik ude i haven og hørte pludselig et bump på græsset, og så lå det her lille egern og blødte. Han var nok omkring syv centimeter lang, siger Decan.

Det lille egern var faldet ned fra en bygning, og Decan så egernets mor komme hen til den lille unge, som lå og blødte på jorden. Kort tid efter forsvandt moderen igen, og så besluttede Decan at gøre noget.

Han bor i Værløse og tog kontakt til den lokale dyrevelfærdsorganistation. De kunne på daværende tidspunkt ikke tage sig af egernungen.

- Jeg kunne bare ikke lade ham ligge, det kunne jeg slet ikke bære, siger Decan Andersen.

Åben brystkasse
Derfor gik den helt store redningsaktion i gang. Decan fik det lille egern til dyrlægen, da det havde åben brystkasse.

Egernet blev behandlet, det fik navnet Tintin, og i et halvt år måtte det bære en lille forbinding på kroppen, så der ikke kom infektion i såret.

Decan lavede en lille forbinding ud af en sok, så Tintin ikke kradsede såret op. (Foto: Instagram)

Egernet blev fast inventar i Decans hjem i Værløse - til stor glæde for resten af husets beboere.

- Katten tog ham også til sig, og de har det rigtig fint sammen, siger Decan, der desuden er far til en dreng og en pige, som også stortrives med det noget særlige husdyr.

Berømt verden over
Men Tintin er ikke kun et hit hjemme hos Decan. På Instagram følger flere tusinde også med i lille Tintins forunderlige liv, og flere udenlandske medier har taget kontakt til Decan for at høre historien om Tintin.

Det var egentlig Decans egen Instagramprofil, men han måtte sande, at Tintin tiltrak lidt flere følgere, så derfor har egernet nu fået sin egen profil, der i skrivende stund har flere end 25.000 følgere.

Flere gange om dagen går Decan tur med Tintin, så han kan blive luftet, og her er der mange reaktioner fra folk.

- De fleste synes, det er sødt, men der er også folk, der er forargede, siger Decan.

Egern som husdyr
Bo Håkansson er biolog i Danmarks Naturfredningsforening. Ifølge ham er der i princippet ikke noget i vejen for at holde et egern som husdyr.

- Så længe det bare får den mad, det også spiser i naturen, er der set med dyrenes øjne ikke tale om dyreplageri, siger Bo Håkansson.

Han understreger dog, at det ikke er lovligt at tage naturens dyr som husdyr, men at Tintin nok ikke ville overleve den vilde natur på egen hånd særlig længe grundet den alternative opvækst.

- Der er også eksempler fra andre lande, hvor folk bruger egern som kæledyr, så i princippet kan man jo godt, siger han.

Decan har sørget for, at Tintin retmæssigt kan blive boende hos ham. For to år siden fik han tilladelse til at tage ham til sig, da Tintin ellers ikke havde så mange muligheder for at overleve.

Se den lille berømthed i klippet ovenfor.