Danskere bestormer energinet med solcelle-ansøgninger

På otte timer modtog Energinet.dk omkring 2700 ansøgninger om forhøjet pristillæg på solceller

Tilskuddet varierer fra 78 til 102 øre pr. kilowatt-time. Foto: Gorm Branderup
Tilskuddet varierer fra 78 til 102 øre pr. kilowatt-time. Foto: Gorm Branderup

Telefonerne glødede mandag, da Energinet.dk åbnede op for en ny solcellepulje, hvor danskere kan søge om støtte til nye solcelleanlæg.

Mellem klokken 10 og klokken 18 modtog det statslige Energinet.dk, som administrerer ordningen, 1925 online-ansøgninger, 550 e-mail, 1700 telefonopkald, og omkring 800 ansøgninger, der blev afleveret på papir.

Se også: Få solenergi med tilskud fra staten: Men skynd dig

- Det har været en meget, meget travl dag. Vi har forsøgt at hjælpe så mange som muligt, så hurtigt som muligt, men vi har desværre ikke kunne undgå lang kø og ventetid i telefonen, siger Louise Rønne Christensen, der er afdelingsleder i Energinet.dk's solcelleadministration.

- Den første time fik vi for eksempel 568 telefonopkald, så selv om vi har sat ekstra meget mandskab på, og de har svaret på spørgsmål og guidet ansøgerne non stop, så har der været ekstra meget pres på, siger hun.

Se også: Det er fint med grøn energi - men det er bare for dyrt

Energinet.dk kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvilke ansøgere der får del i solcellepuljen. Alle ansøgninger skal gennemgås enkeltvis, og der kan således gå et par uger, før alle ansøgninger sagsbehandlet.

- Min forventning er, at især underpuljen, som private husstande kan søge, bliver "tømt" hurtigt, men selv om det eventuelt skulle ske, allerede inden vi runder midnat, så har alle samme muligheder, uanset om man har søgt klokken 10.01 eller først gør det klokken 23.59, siger Louise Rønne Christensen.

Se også: Lodtrækning kan afgøre om man får del i solcellepenge

De fire underpuljer er på tilsammen 60 megawatt, og tilskuddet varierer fra 78 til 102 øre pr. kilowatt-time.

Skuffelsen var stor hos mange, da den seneste lukrative tilskudsordning til solceller udløb i efteråret 2012. I år kan man indtil 31. maj søge om forhøjede afregningspriser for strøm, men for private ventes løbet altså kørt allerede mandag.

Ordningen ventes at tilgodese omkring 2000 private anlæg samt en række anlæg i boligforeninger og solcellelav med forhøjede afregningspriser for strøm i en 10-årig periode.

Se også: Så meget kan du tjene med et solcelleanlæg

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere