Danskere fører livsfarligt ræs: - Vi er klar på stormen

Mild modvind har skabt stilstand for den danske ro-duo Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen, der fastholder førstepladsen i det farlige 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'

De to danskere er ved at geare op til storm. Få en opdatering fra robåden her

Stille vejr har gjort det muligt for tidligere tv- og radiovært Mads Vangsø og premierløjtnant Lasse Wulff Hansen at få et hvil på deres rotur over Atlanterhavet.

De to danskere er i færd med at ro 4800 kilometer tværs over havet, og danskerne klarer det godt. De ligger lige nu forrest i deres egen kategori af tomandsbåde i vanvidsræset 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'.

Det seneste døgn har dog budt på stille vej, og det har medført total stilstand.

- Det var ret hyggeligt at have en eftermiddag, hvor vi kunne klippe shorts til, hoppe i vandet og blive vasket under armene, men det skal ikke fortsætte sådan i lang tid, fordi så bliver det kedeligt, fortæller Mads Vangsø til Ekstra Bladet via en sattelittelefon.

Få hele deres opdatering i klippet øverst

Sådan foregår konkurrencen

I alt 28 robåde deltager i konkurrencen 'Talisker Whisky Atlantic Chellenge', som begynder på La Gomera og og slutter ved målstregen godt 5000 kilometer tværs over Atlanten på Antigua i Caribien.

Hvert hold dyster mod andre hold med tilsvarende antal roere. Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen, der stiller op som 'The Wolfpack Gym powered by Garmin' kæmper således mod fire andre 'par' i deres kategori.

De har mere eller mindre hele vejen ligget nummer ét.

Man kan være 1-5 deltagere på et hold.

Du kan løbet igennem se stillingen på linket her.

Samfund - 20. dec. 2018 - kl. 20:22 Voldsom nat for Mads og Lasse: Ramt af brutalt uheld

Meget tyder på, at det stille vejr ikke fortsætter, og de danske ettere forbereder sig også på det vilde vejr, der skulle ramme Atlanten inden længe.

- Vi forbereder os på stormen, vi er klar. Såvidt vi kan forstå på de vejrfolk, som vi er i kontakt med, så får vi nogen ordentlige par på kassen første juledag, forklarer Mads Vangsø.

Denne storm vil ro-duoen forsøge at udnytte, for at lægge flere sømil mellem dem selv og nummer to, der i skrivende stund er den franske duo 'Au Large'.

Hvis danskerne ikke kan få fremdrift i båden, når modvinden rammer, kræver det stor mental styrke at fortsætte.

- Det er utrolig hårdt at være samme sted, som man var for fire timer siden. Det er vigtigt, at man bakker sin makker op og tror på det, forklarer Carsten Heron Olsen, der er CEO og Race director for kapronings-konkurrencen.

Rejsen over Atlanten

Roerne ror hver to timer ad gangen og sover i to timer. Døgnet rundt på hele turen.

Hver roer har brug for at drikke op til ti liter vand i døgnet.

Havvand renses i en 'watermaker' og bliver derved til drikkevand.

En roer taber sig i snit 12 kilo på turen - Lasse Wulff Hansen har sandsynligvis tabt sig meget mere.

Flere mennesker har besteget Mount Everest end krydset et ocean i robåd.

På det dybeste punkt er Atlanterhavet 8,5 kilometer dybt.

Midt på Atlanten kan bølgerne blive op til seks meter høje.

To sikkerhedsbåde sejler med på turen, men skal dække hele løbet. Derfor kan det i visse tilfælde tage dem en uge at nå frem til en båd i problemer.

Samfund - 12. dec. 2018 - kl. 15:23 Rørende afsked: Her forlader kendt tv-vært familien

Samfund - 10. dec. 2018 - kl. 19:29 Se de ufattelige mængder: Derfor skal Mads og Lasse æde så meget

Kom med på rejsen

Gennem video, billeder og direkte gennemstillinger til og fra båden har du hver dag mulighed for at følge med i de oplevelser og udfordringer, Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen møder, når de helt alene og uden hjælpemidler forsøger at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Se desuden HER, hvor danskerne befinder sig lige netop nu.

Vi følger dem op til, under og når de - hvis alt går, som det skal - kommer i mål på rejsen.

Løbet blev skudt i gang 12. december på La Gomera og slutter cirka 45 dage senere og mere end 5000 kilometer borte, på Antigua i Caribien.

 

1 af 2 
2 af 2 
26 kommentarer
Vis kommentarer