Annonce:
Annonce:

Danskere fører løb: Vi ville slå verdensrekorden

De to pressede danskere, der er i færd med at ro over Atlanten, ligger stadig nummer ét i deres kategori, men to kvindelige roere er lige i hælene på dem

Få en opdatering fra de to danskere her. Privatoptagelse, redigering: Kristian Hansen
Annonce:
Følg Samfund

Tidligere tv- og radiovært Mads Vangsø og premierløjtnant Lasse Wulff Hansen ligger stadig nummer ét i par-kategorien i ræset 'Talisker Whisky Atlantic Challenge'.

Her skal de ro 4800 kilometer over Atlanten, og danskerne klarer sig altså ganske godt. To kvinder fra Storbritannien har dog lagt sig tæt op ad den danske båd.

Kom med på rejsen

Gennem video, billeder og direkte gennemstillinger til og fra båden har du hver dag mulighed for at følge med i de oplevelser og udfordringer, Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen møder, når de helt alene og uden hjælpemidler forsøger at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Se desuden HER, hvor danskerne befinder sig lige netop nu.

Vi følger dem op til, under og når de - hvis alt går, som det skal - kommer i mål på rejsen.

Løbet blev skudt i gang 12. december på La Gomera og slutter cirka 45 dage senere og mere end 5000 kilometer borte, på Antigua i Caribien.

Det spidser til på Atlanten: Dansk førsteplads under pres

- Strategien er nu, at vi går sydpå. Pigerne (britiske Whale of a Time, red.) er kommet flyvende, fortæller Mads Vangsø til Ekstra Bladet via en sattelittelefon.

De to danskere ror dog hurtigere end pigerne, så strategien er klar:

- Vi har brugt de sidste to døgn på at komme sydpå for at finde ind i deres vejr og vindforhold. For vi ved, vi ror hurtigere, og så slår vi dem på den måde, forklarer den tidligere tv- og radiovært.

Annonce:

Rejsen over Atlanten

Roerne ror hver to timer ad gangen og sover i to timer. Døgnet rundt på hele turen.

Hver roer har brug for at drikke op til ti liter vand i døgnet.

Havvand renses i en 'watermaker' og bliver derved til drikkevand.

En roer taber sig i snit 12 kilo på turen - Lasse Wulff Hansen har sandsynligvis tabt sig meget mere.

Flere mennesker har besteget Mount Everest end krydset et ocean i robåd.

På det dybeste punkt er Atlanterhavet 8,5 kilometer dybt.

Midt på Atlanten kan bølgerne blive op til seks meter høje.

To sikkerhedsbåde sejler med på turen, men skal dække hele løbet. Derfor kan det i visse tilfælde tage dem en uge at nå frem til en båd i problemer.

Mads og Lasse trues af kvinder: - Vi afviser dem

Ræset blev skudt i gang 12. december, og inden de to danskere begav sig ud på den farefulde færd, fortalte de til Ekstra Bladet, at målet blot var en stor oplevelse. Men Vangsø og Wulff Hansen afslører dog nu, at de hele tiden har gået efter guldet.

- Det er, som om konkurrence-elementet er blevet vigtigere for jer, jo længere vi er nået ind i løbet? Før afgang lød det ellers som om, at oplevelsen i sig selv var målet?

- Det var et udtryk for dansk ydmyghed. I virkeligheden var vores ambition at slå verdensrekorden, fortæller Vangsø til Ekstra Bladet, der dog ikke bliver ulykkelig, hvis de ikke vinder:

- Da vi så indså, at det (verdensrekorden, red.) nok ikke kunne lade sig gøre, så blev målet at vinde racet i år. Og lykkedes det heller ikke, er vi tilfredse med den gode oplevelse, siger Mads med et glimt i øjet, man ikke kan se, men sagtens høre.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: