Danskere frarådes alle rejser til smitteplagede Indien

Udenrigsministeriet strammer med virkning fra torsdag sine rejserestriktioner for Indien

I hovedstaden, New Delhi, er man begyndt på massekremeringer af lig, efter den voldsomme tredje coronabølge har ramt Indien.
Følg Samfund

Fra torsdag strammer de danske myndigheder rejserestriktionerne for Indien.

Det sker efter den seneste tids voldsomme smittestigning i Indien, der blandt andet er hårdt belastet af den nye coronavariant B1617.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Som følge af stramningen bliver alle rejser fra Danmark til Indien frarådet. Det gælder også erhvervsrejser.

Derudover strammes indrejserestriktionerne for udlændinge med fast bopæl i Indien, så kun nogle anerkendelsesværdige formål giver mulighed for indrejse til Danmark. Det gælder også i forhold til transit.

Stramningerne kommer på et tidspunkt, hvor den mere smitsomme variant B1617 er med til at lægge et stort pres på det indiske sundhedsvæsen, som har vanskelig ved at sikre behandling af de smittede.

Samtidig har flere europæiske lande den seneste tid rapporteret om tilfælde af B1617-varianten, som først blev registreret i Indien.

På grund af situationen har en række lande allerede indført skærpede restriktioner over for rejsende fra Indien. Det gælder blandt andet Finland, Holland, Norge, Spanien, Storbritannien og Tyskland.

- På den baggrund og efter indstilling fra Statens Serum Institut har den danske covid-19-taskforce for rejserestriktioner i dag besluttet at aktivere den røde sikkerhedsventil for Indien med virkning fra i dag, skriver Udenrigsministeriet onsdag i pressemeddelelsen.

Det uddybes, at taskforcens beslutning er truffet ud fra et forsigtighedsprincip for at være på forkant med udviklingen i Indien og begrænse risikoen for import af virusvarianten B1617 til Danmark.

Danske statsborgere og personer med bopæl i Danmark kan fortsat rejse ind i Danmark fra Indien.

Danske rejsende i Indien behøver ikke rejse hjem med det samme. Men Udenrigsministeriet anbefaler, at man kontakter sit fly- eller rejseselskab for at undersøge mulighederne for hjemrejse.

Danskere i Indien kan kontakte den danske ambassade i New Delhi for rådgivning og nærmere information om de lokale behandlingsmuligheder, hvis de bliver smittet.

Der gælder som udgangspunkt krav om test og efterfølgende isolation i ti dage ved indrejse til Danmark.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind