Danskere genvinder føringen i vanvids-konkurrence

Mads Vangsø og Lasse Hansen ligger nu først i deres klasse, og så er de ved at vænne sig til Atlanterhavets store bølger

Få den seneste opdatering fra de to danskeres tur over Atlanten her.

Fem dage inde i kapsejladsen Talisker Whiskey Atlantic Challenge, har det danske hold 'The Wolfpack Gym powered by Garmin' genvundet førstepladsen i deres klasse, blandt andet takket være lidt hjælp fra naturens kræfter.

- Vinden og bølgerne har været noget kraftigere end vi har oplevet tidligere. Det har vi heldigvis haft i ryggen, så det har givet os højere tempo og gjort det nemmere at komme fremad, fortæller Lasse Wullf Hansen, der sammen med Mads Vangsø udgør konkurrencens danske islæt, til Ekstra Bladet.

Kom med på rejsen

Gennem video, billeder og direkte gennemstillinger til og fra båden har du hver dag mulighed for at følge med i de oplevelser og udfordringer, Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen møder, når de helt alene og uden hjælpemidler forsøger at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Se desuden HER, hvor danskerne befinder sig lige netop nu.

Vi følger dem op til, under og når de - hvis alt går, som det skal - kommer i mål på rejsen.

Løbet blev skudt i gang 12. december på La Gomera og slutter cirka 45 dage senere og mere end 5000 kilometer borte, på Antigua i Caribien.

De to har haft en hård start på turen, men efter et par dage på åbent hav, er de så småt ved at blive søstærke.

- De første dage var de hårdeste. Vi døjede med søsyge. Derfor har vi ikke haft lyst til at spise noget og ikke fået drukket nok, lyder det fra Lasse Wullf Hansen, der også har oplevet bagsiden af bådens øgede fart.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Der er fart på båden, så man ligger ikke super godt, når man sover, siger Lasse Wullf Hansen, der her tager en lur på bådens dæk.
- Der er fart på båden, så man ligger ikke super godt, når man sover, siger Lasse Wullf Hansen, der her tager en lur på bådens dæk.
 

 -Man bliver kastet lidt frem og tilbage og ligger ikke super godt. Samtidigt er man meget opmærksom på den anden, der ror. Er vedkommende ved godt mod? eller hvis man hører noget uventet. Så der er mange ting, der gør, at man ikke sover voldsomt meget og ikke en dyb og restituerende søvn, som man kender derhjemmefra.

Sådan foregår konkurrencen

I alt 28 robåde deltager i konkurrencen 'Talisker Whisky Atlantic Chellenge', som begynder på La Gomera og og slutter ved målstregen godt 5000 kilometer tværs over Atlanten på Antigua i Caribien.

Hvert hold dyster mod andre hold med tilsvarende antal roere. Mads Vangsø og Lasse Wulff Hansen, der stiller op som 'The Wolfpack Gym powered by Garmin' kæmper således mod fire andre 'par' i deres kategori.

De har mere eller mindre hele vejen ligget nummer ét.

Man kan være 1-5 deltagere på et hold.

Du kan løbet igennem se stillingen på linket her.

Tager bølgerne i stiv arm
Danskerne indtager som nævnt en førsteplads efter en lille uges sejlads, og det kan skyldes, at de har grebet vind og bølger lidt anderledes an end konkurrenterne, vurderer Lasse.

- Vi kan kun gisne om det. Vi er rådet til, at når vandet virkelig skubber på, så følg med. Vi har muligheden for, at hvis vejret bliver for hårdt, så kan vi smide et drivanker. Det er som en faldskærm, som bremser farten og får båden til at ligge mere stabil,

- Hvis båden bevæger sig meget, og det en gang i mellem føles som om den skal lige til at kæntre, så tror jeg, at nogen tyr til at smide drivankeret  - det sænker hastigheden voldsomt.

Hvis man skal tro Lasse Wullf Hansen, kommer det danske hold dog ikke til at smide drivankeret på grund af lidt høj bølgegang.

- Man får da lidt kilden i maven engang i mellem, når der lige slår en stor bølge ind over båden og man bliver godt våd af det, men ingen af os er utrygge ved det, lyder det.

  Samfund - 12. dec. 2018 - kl. 15:23 Rørende afsked: Her forlader kendt tv-vært familien

Samfund - 14. dec. 2018 - kl. 19:35 Danskere hårdt ramt efter vild start

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere