Annonce:
Annonce:

Danskere raser: Nu indrømmer de

Digitaliseringsstyrelsen indrømmer, at det er forvirrende for borgere at skulle anvende både NemID og MitID, fordi sidstnævnte stadig ikke virker i mange situationer. Her er forklaringen

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Rettelse: Tidligere fremgik det af denne artikel, at det ikke er alle banker, der har valgt at implementere MitID endnu. Det var en misforståelse. Alle banker tilbyder MitID, men det er ikke alle kunder, der har fået muligheden for at bruge det endnu. For at undgå support-udfordringer må nogle vente længere end andre. Senest til sommer vil alle have MitID-adgang til banken.

Flere borgere klager over, at det nye MitID i adskillige sammenhænge ikke virker. For nylig oplyste Digitaliseringsstyrelsen til Ekstra Bladet, at der er situationer, hvor MitID endnu ikke kan bruges.

Sådan risikerer det at være helt frem til sommeren.

Det er noget, der generer mange af dem, der allerede har skiftet til MitID.

Ekstra Bladet har nu talt med Digitaliseringsstyrelsen om den kritik, som overgangsfasen har medført.

Annonce:

Styrelsen erkender, at det er forvirrende, at MitID ikke virker til alt det, som man plejer at bruge NemID til. Hvis det var en mulighed, havde man skiftet det hele på én gang for at gøre det nemt for alle, lyder det.

Men det er ikke muligt, fordi flere borgere fortsat kun bruger NemID, og fordi flere private tjenester endnu ikke tilbyder brug af MitID, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Styrelsen kan ikke oplyse, hvilke selskaber der endnu ikke tilbyder brug af den nye id-løsning, men det kan eksempelvis være pensionsselskaber eller teleselskaber etc.

Alle offentlige tjenester tilbyder allerede nu MitID,

Banker skal være frontløbere
Bankerne er en af de få private aktører, der allerede har lavet omstillingen til MitID. Bankerne spiller nemlig en afgørende rolle i udrulningen af MitID, og det er en del af bankernes partnerskab med det offentlige om MitID, at det er bankerne, der tager fat på deres kunder, når de skal have oprettet et MitID.

Annonce:

Derfor er alle banker i gang med at implementere MitID og flytte deres kunder over på MitID, oplyser Digitaliseringsstyrelsen. Denne oplysning bekræftes af bankernes interesseorganisation, Finans Danmark.

Det er dog ikke ensbetydende med, at alle kunder har muligheden for at logge ind på sin netbank med MitID. Det kræver nemlig, at du har fået besked fra banken om, at du skal skifte.

Det er nemlig ikke muligt for bankerne at give alle kunder adgang til MitID med det samme. Det sker løbende frem til sommeren 2022, hvor NemID bliver udfaset helt.

Artiklen fortsætter efter videoen ...

Sagen kort: NemID bliver lagt i graven og erstattes af MitID

MitID blev introduceret i oktober 2021.

Valgfrihed - bare ikke med bankerne
Hvis du allerede har skiftet til MitID, er du ikke tvunget til at bruge det endnu - i hvert fald ikke helt.

Nu bliver det igen lidt forvirrende. Så hold fast.

Du kan fortsat bruge det gamle NemID, indtil det udfases til sommer - på nær når det gælder de bankerne.

Annonce:

Hos de banker, der allerede er gået over til MitID, er du tvunget til at bruge den nye løsning. Det skyldes ifølge Digitaliseringsstyrelsen, at bankerne spiller en stor rolle i overgangen til MitID.

Bankerne har et ansvar for, at danskerne skifter til MitID, og derved får man langsomt tvunget folk til at skifte, lyder det fra styrelsen.

De erkender, at det er en svær opgave at kommunikere simpelt og effektivt om noget, der i virkeligheden er forvirrende for mange. De mener dog, at de har gjort deres bedste, blandt andet gennem kampagner og på sociale medier, for at kommunikere budskabet, at borgerne skal beholde det gamle id frem til 2022.

Styrelsen understreger, at der ikke er nogen, der bliver lukket ude fra noget. Uanset om man bruger NemID eller har oprettet et MitID, kan man logge ind på alle tjenester på den ene eller anden måde, lyder det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: