Danskere scorer millioner: Sætter rekord i tysk tv-show

Folkene bag app'en Too Good To Go, der er dedikeret til at reducere madspil, svømmer i succes

Folkene bag To Good To Go scorede tirsdag en kapitalindsprøjtning på 7,5 millioner kr. gennem den tyske udgave af Løvens Hule. Foto: PR foto
Folkene bag To Good To Go scorede tirsdag en kapitalindsprøjtning på 7,5 millioner kr. gennem den tyske udgave af Løvens Hule. Foto: PR foto

Tyske investorer er vilde med app'en Too Good To Go. I hvert fald blev de fem 'løver' i den tyske udgave af tv-programmet 'Løvens Hule' tirsdag aften enige om at smide i alt en million euro eller ca. 7,5 millioner kroner i det danske foretagende.

- Det er rigtigt. Faktisk blev udsendelsen skudt i foråret i Düsseldorf, og så blev den sendt i går. Det er en meget flot sum penge, siger Klaus Pedersen, medstifter af To Good To Go.

App'en har taget de tyske investorer med storm.

- Det er den frækkeste præsentation, vi nogen sinde har set, siger Frank Thele, en af de fem investorer, til tv-stationens Vox' hjemmeside.

Løve-rekord

Den ene million euro er tilmed rekord for den tyske udgave af Løvens Hule.

- Med aftalen er det skrevet 'Løve-historie'. Det er den første million-aftale i Løvens Hule, hedder det på hjemmesiden.

Too Good To Go, der hjælper restauranter og fødevareforretninger med at reducere madspild, blev grundlagt i Danmark i slutningen af 2015 af en gruppe venner.

- Typisk vil der altid være noget mad tilovers inden lukketid, som bare vil blive smidt ud - og det synes vi er ærgerligt, siger Klaus Pedersen.

Over stok og sten

Over det seneste år har folkene bag selskabet skabt en international virksomhed, der allerede har etableret sig i Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

- Vi startede i 2015, og i 2016 fik vi hjemmesiden og app'en. Siden er det gået over stok og sten, siger Klaus Pedersen.

Igennem Too Good To Go appen kan du købe det overskydende mad, komme ned i forretningen ca. 15 minutter før lukketid og hente det overskydende mad for helt ned til 20 kr.

- På den måde kan du få lækker mad for næsten ingen penge, samtidig med at du hjælper lokale forretninger og miljøet, skriver To Good To Go.

I følge Too Good To Gos hjemmeside har virkomheden siden starten redistribueret over 500.000 måltider, og reddet 700 ton mad fra skraldespanden.

Masser af priser

Det er langt fra første gang, at den unge virksomhed vinder en stor pris.

I sin korte levetid har To Good To Go modtaget Nordisk Råds Miljøpris 2016, Ivækstprisen 2016: 'Årets Idealist', Ivækstprisen 2016: 'Årets Gyldne Hat' samt 2. pladsen i E-Handelsprisen 2016: 'Fødevarer direkte til døren'.

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere