Danskere: Småbørnsforældre bør have kortere arbejdstid

Halvdelen af danskerne, at vi skal tilrettelægge vores livsfaser bedre

Arkivfoto: Carsten Ingemann
Arkivfoto: Carsten Ingemann
Følg Samfund

- Nogle gange har jeg en følelse af at være bonusmor for mit eget barn. Med det mener jeg, at han er mere hos sin 'anden familie' (vuggestuen) end hos mig.

Sådan beskriver en mor sin hverdag i en undersøgelse, som Børns Vilkår har foretaget om balancen mellem arbejds- og familieliv. Og den følelse står hun langt fra alene med: To ud af tre småbørnsforældre mener, at deres barn tilbringer for mange timer i daginstitution eller skole.

Det seneste år har flere undersøgelser påvist, at mange børnefamilier føler sig stressede og har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Det nyeste skud på stammen er en undersøgelse foretaget af Epinion for Tænketanken Cura, der viser, at knap hver anden dansker mener, at børnefamilier er for pressede i Danmark.

Undrer sig over manglende politisk interesse

Samtidig mener halvdelen af danskerne, at vi skal tilrettelægge vores livsfaser bedre, så man eksempelvis kan arbejde mindre, mens man har små børn, og i stedet arbejde lidt mere, når man bliver ældre.

Direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, undrer sig ikke over tallene, men finder det underligt, at der ikke er større politisk vilje til at imødekomme befolkningens ønsker om et fleksibelt arbejdsliv:

- Det er jo ret overraskende, at der er så massivt et ønske om det i befolkningen, og at der så ikke rigtig er nogen politisk interesse for området,siger han til Kristeligt Dagblad.

Familiepolitisk Netværk og Forældrenes Landsforening afholder i dag, mandag, en familiepolitisk konference på Christiansborg.

Alle folketingspartier vil være repræsenteret, og arrangørernes håb er, at konferencen vil give politikerne inspiration til nye visioner for familiepolitikken.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?