Annonce:
Annonce:

Danskere står i kø for at hjælpe sundhedsvæsenet

Knap 10.000 danskere med sundhedsfaglig baggrund vil hjælpe regionerne under udbrud af coronavirus

18 personer smittet med coronavirus er i øjeblikket indlagt på intensive afdelinger i Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
18 personer smittet med coronavirus er i øjeblikket indlagt på intensive afdelinger i Danmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Under coronavirussets indtog i Danmark knokler medarbejderne på de danske hospitaler, hvor 82 personer nu er indlagt - 18 af dem på intensive afdelinger.

Det betyder også, at sundhedsvæsenet har brug for flere hænder. Det forventes, at 580.000 danskere kan blive smittet med coronavirus i første bølge af virusset i foråret.

Derfor har alle fem regioner i landet nu oprettet jobbanker, hvor borgere kan henvende sig, hvis de har sundhedsfaglig baggrund og er klar til at hjælpe.

Tirsdag aften havde 9.680 danskere meldt sig, og det takkede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) dem for på et pressemøde i Statsministeriet.

- På 48 timer har tæt på 10.000 mennesker meldt sig. Det er studerende, folk der er gået på pension for nylig og andre med sundhedsfaglige uddannelser.

- Til alle jer: Tak, fordi I melder jer. Vi har brug for jer, sagde Magnus Heunicke tirsdag aften.

Annonce:

Det er en blanding af sygeplejerske- og medicinstuderende, social- og sundhedsassistenter, pensionerede sygeplejersker og læger og sundhedsuddannede, der siden har forladt faget, som tilbyder regionerne hjælp.

Udbredt smitte med coronavirus bliver unægteligt en realitet i Danmark, fortalte Magnus Heunicke på pressemødet tirsdag.

- Det sætter kæmpe krav til vores sundhedsvæsen for at afdæmpe mest muligt.

- Sundhedsvæsenet arbejder målrettet på at udnytte hver eneste time på at opruste på kritisk kapacitet som respiratorer, medarbejdere og testkapacitet, sagde Magnus Heunicke.

954 respiratorer står i øjeblikket klar på hospitalerne til mulige coronapatienter, oplyste han.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) kalder i en pressemeddelelse de mange danskeres tilbud om hjælp for 'uvurderligt'.

- Det er meget betryggende, når vi kan se, at udviklingen med coronavirus kan gå hurtigt, og det kan blive aktuelt med mange, der kan tage fat, siger Stephanie Lose.

I alt er 977 personer konstateret smittet med coronavirus i Danmark.

Annonce:

Fire personer med virusset er døde, men det vides ikke, om det er direkte årsag til dødsfaldene. De havde alle andre alvorlige sygdomme.

Ud af de 580.000 danskere, som ifølge Sundhedsstyrelsen risikerer at blive smittet i foråret, vurderes 11.000 at skulle på sygehuset.

2900 vil få behov for intensiv behandling, vurderer Sundhedsstyrelsen.

FAKTA: Knap 10.000 danskere tilbyder hjælp til hospitaler

Danske Regioner efterspørger lige nu danskere, der har sundhedsfaglig baggrund og dermed kan give en hånd med i sundhedsvæsenet på den ene eller anden måde under udbruddet af coronavirus.

Næsten 10.000 danskere havde tirsdag aften tilmeldt sig på. På det tidspunkt havde tilmeldingen været åben i 48 timer.

Har man sundhedsfaglig baggrund, kan man tilmelde sig i en af landets fem regioner. Tilmelding sker på regionens hjemmeside. Man skal ikke møde op på et hospital.

Man bør stille sin hjælp til rådighed i god tid, så sundhedsvæsenet kan planlægge bedst muligt, lyder opfordringen fra Danske Regioner.

Her følger et overblik over, hvor mange personer der har tilmeldt sig.

* Region Hovedstaden: 3396.

* Region Sjælland: 923.

* Region Syddanmark: 762.

* Region Midtjylland: 3084.

* Region Nordjylland: 1515.

I alt: 9.680.

Kilder: Danske Regioner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: