Danskere strandet efter flystrejke: - Folk har plyndret slikautomaterne

Flere danskere er rundt om i Sydeuropa havnet i store hjemrejse-problemer grundet fransk flystrejke. De har måttet tilbringe natten i lufthavne og kan først komme hjem om lang tid

Nanna har sammen med sin kæreste overnattet i Alicante lufthavn. (Foto: Privatfoto)
Nanna har sammen med sin kæreste overnattet i Alicante lufthavn. (Foto: Privatfoto)
Følg Samfund

Stopfyldte lufthavne, hvor ventende passagerer sover på borde og bænke og på desperat vis forsøger at få fat i mad og og bedre overnatningsmuligheder, er de kaotiske scener, som lige nu udspiller sig i flere Sydeuropæiske lufthavne.

Årsagen er en strejke blandt franske flyveledere, som altså ikke kun påvirker fly til og fra Frankrig, men også dem, der skal bevæge sig ind over fransk luftrum.

Blandt dem er flere danskere, som har måttet overnatte i lufthavne. En af dem er 32-årige Nanna Wittenhof, der lige nu befinder sig i Alicante Lufthavn i Spanien sammen med sin kæreste.

- Vi har slet ikke fået sovet, og batterierne er ved at være brugt op. Vi vil bare gerne hjem nu, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Parret skulle have været hjemme søndag aften, men kan først være hjemme igen onsdag eftermiddag.

- Vi skulle have været afsted klokken 13.30 om søndagen, men vi finder så ud af, at flyet er forsinket til klokken 19.30. Vi når faktisk at sidde i flyet med spændte sikkerhedsseler, indtil kaptajnen kommer ud og fortæller, at vi ikke kan komme videre, og at han har prøvet alt.

Fransk flystrejke truer med at drille påsketrafikken

Artiklen fortsætter under billedet...

Nanna sammen med sin kæreste i lufthavnen. De har været en tur i Costa Blanco ved den spanske sydkyst. (Foto: Privatfoto)
Nanna sammen med sin kæreste i lufthavnen. De har været en tur i Costa Blanco ved den spanske sydkyst. (Foto: Privatfoto)
 

Efter en times tid i flyet bliver de smidt af.

- Der er helt ekstremt mange mennesker, som står i stod i kø og skal alle mulige forskellige steder hen. Vi står i en kø sammen med 400-600 andre passagerer og bare venter, siger hun.

Må vente i 48 timer
Klokken halv tre i nat, får de så endelig noget at vide om sagen. De kan komme hjem  - om 48 timer.

- Alle hoteller er jo booket, så det har været totalt kaos. Folk ligger over det hele og sover på borde og bænke. De er desperate. Vi har sovet ovre i et hjørne med vores kufferter, siger hun og fortsætter:

- Vi får ingen hjælp eller kompensation, så da vi kom ned fra flyet, var samtlige madsteder lukket, så folk har plyndret slikautmaterne.

Artiklen fortsætter under billedet...

Situationen er aldeles kaotisk i Alicante lufthavn. (Privatfoto)
Situationen er aldeles kaotisk i Alicante lufthavn. (Privatfoto)

13-timers tur hjem til DK
Først onsdag kan de tilsyneladende få et fly hjem til Danmark. Men det bliver ikke en kort tur.

- Vi kan flyve onsdag morgen, og så bliver det en 13 timers tur, hvor vi først skal flyve til Barcelona, og så vente i syv timer på at komme med et fly til Danmark. 

Alle andre muligheder er også forsøgt.

- Vi har gjort alt for at komme hjem, men alt er booket. Vi overvejede en togtur, men det ville tage omkring 30 timer og koste mere end 3.000 kroner, så det vil ikke kunne betale sig. Og leje af en bil ville også koste mindst 1.000 euro, hvis vi besluttede at køre hjem. 

Heldigvis har de formentlig fået et værelse på et hotel senere i dag. Men ventetiden slipper de ikke for. Heller ikke den tabte arbejdsfortjeneste.

- Jeg er selvstændig, men har flere aftaler, der må rykkes. Min kæreste har også måtte ringe ind til sit arbejde, hvorfor der er flere opgaver, der må laves uden ham.

Artiklen fortsætter under billederne...

Nanna fortæller, at folk ligger på borde og bænke i forsøget på at få noget tiltrængt søvn. (Foto: Privatfoto)
Nanna fortæller, at folk ligger på borde og bænke i forsøget på at få noget tiltrængt søvn. (Foto: Privatfoto)

Fanget i Malaga
I lufthavnen har de mødt flere andre frustrerede danskere. Og det samme er tilfældet i Malaga, hvor 29-årige Heidi er på ferie med sin kæreste.

- Vi skulle have fløjet hjem klokken halv tre, men efter at have stået i kø i 2,5 timer, får vi at vide, at vi kan flyve med dem i morgen og få betalt logering, eller vi kan i få vores penge retur. Da vi ikke har fået oplyst, at det er grundet flystrejke, så får vi pengene igen og bestiller nogle nye biletter. Herefter sidder vi så igen og venter på flyet, der først bare er forsinket for så derefter at blive helt aflyst, siger Heidi, der af hensyn til sit arbejde ikke vil have sit efternavn offentliggjort.

Heldigvis havde parret mulighed for at tage tilbage til en lejlighed i Malaga helt gratis.

- Vi har nu fået en billet til Norwegian, og vi skal efter planen flyve klokken 20.30 i aften. Men det samme fly, der skulle flyve her til morgen, er blevet udskudt i mange timer, så man ved jo aldrig, før vi står ude i lufthaven.

Med sig har de taget to andre danskere, der ligesom dem var i bekneb.

- Vi blev nødt til at leje en bil i aftes, og så tilbød vi selvfølgelig de to andre at køre med og overnatte.

Hun ærgrer sig naturligvis meget over situationen.

- Vi skulle have været på arbejdet, så vi har måttet ringe ind til vores chefer og fortælle, at vi ikke kommer i dag, og at vi ikke engang ved, om vi kommer i morgen, siger hun.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+