Annonce:
Annonce:

Danskere under 18 år tilbydes ikke længere Moderna

Fremover vil børn og unge i alderen 12-17 år udelukkende blive tilbudt vaccinen fra Pfizer/BioNTech

Bliv opdateret på de danske smitte- og vaccinetal.

Se dagens corona- og vaccinetal her.
Annonce:
Følg Samfund

Personer i Danmark under 18 år vil ikke længere blive tilbudt vaccinen mod covid-19 fra selskabet Moderna.

De vil fremover udelukkende få tilbudt vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

Det sker ud fra et forsigtighedsprincip, oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

De 12-17-årige er hidtil fortrinsvis blevet tilbudt Pfizer-vaccinen, men fremadrettet vil de udelukkende blive inviteret til vaccination med netop den.

Styrelsen oplyser, at omkring 1100 personer i aldersgruppen er blevet vaccineret med Moderna.

- Vaccinen fra Moderna er en sikker og effektiv vaccine. Vi ved, at både med vaccinen fra Moderna og Pfizer/BioNTech kan man i sjældne tilfælde se betændelse i hjertemusklen efter vaccination.

- Det er heldigvis en sygdom, som stort set altid går over af sig selv. Og hvis man skulle få behov for assistance fra sygehusvæsnet, er det også noget, de er vant til, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg.

Annonce:

Hun understreger, at der ikke er grund til bekymring, hvis man har fået vaccinen fra Moderna, og at man også godt kan få anden dosis af Moderna, hvis man kun har fået én nu.

Et nyt nordisk studie har undersøgt risikoen for hjertehindebetændelse og hjertemuskelbetændelse. Begge former for hjertebetændelse er kendte, men sjældne bivirkninger ved vaccination for covid-19.

I de foreløbige data rejses der mistanke om øget risiko for hjertebetændelse ved vaccination med Moderna.

Antallet af tilfælde med hjertebetændelse - og risikoen for det - er dog meget lavt, lyder det i pressemeddelelsen.

De foreløbige data fra det nordiske studie er blevet sendt til Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA's bivirkningskomité og skal nu vurderes.

Sundhedsstyrelsen vil følge vurderingen fra EMA og tage stilling til, om der er behov for ændringer i anbefalingerne, når der kommer nye udmeldinger fra lægemiddelagenturet.

Annonce:

Sundhedsstyrelsen vurderer fortsat, at både vaccinen fra Pfizer/BioNTech og Moderna er 'særdeles effektive vacciner', som har en vigtig plads i det danske vaccinationsprogram.

Coronavaccinen fra Moderna blev godkendt til børn og unge i alderen 12-17 år i slutningen af juli. Det skete, efter at EMA havde godkendt vaccinen til aldersgruppen.

Da sagde Sundhedsstyrelsen, at man anbefalede begge vacciner ligeværdigt og uden forbehold til alle målgrupper i det generelle vaccinationsprogram.

Den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, oplyste tidligere onsdag, at den vil sætte brugen af Moderna-vacciner på pause for alle svenskere født i 1991 og derefter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: