Annonce:
Annonce:

Danskerne donerede én million til Anja på to dage: Her er hendes reaktion

Efter et Facebook-opslag om et lille udsultet 'heksebarn' fra Nigeria strømmede pengene ind for at hjælpe den syge dreng

Sådan så det ud, da Anja Lovén mødte den lille udsultede dreng på gade i Nigeria. (Privatfoto)
Sådan så det ud, da Anja Lovén mødte den lille udsultede dreng på gade i Nigeria. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Samfund

Egentlig havde Anja Lovén kun håbet på at samle 20.000 kroner sammen, da hun skrev et Facebook-opslag om en syg, udsultet lille nigeriansk dreng ved navn Hope. Men på blot to dage havde danskerne doneret én million kroner.

Ekstra Bladet fanger onsdag eftermiddag Anja Lovén på hendes mobiltelefon i Nigeria.

- Det er så uvirkeligt, at jeg slet ikke kan forstå det. Det er så svært at begribe, at det kan ske. Folk har i forvejen været gode til at støtte, og jeg har fået så meget, men jeg har aldrig nogensinde fået så meget. Det er helt vanvittigt. Det er mere på to dage, end jeg har fået doneret på et år. Jeg har taget screenshots med min telefon. Det er så mange penge.

Annonce:

- Og nu vil jeg ikke gå ind i politik, men i en tid hvor mange danskere skriver på sociale medier, at de er flove over at være danskere, og hvor vi bliver kritiseret for vores behandling af flygtninge, så synes jeg bare, at det her viser, at vi er så gode til at hjælpe, når det gælder. Danskerne skal være stolte, fortæller Anja Lovén.

Heksebørn på børnehjem: Sådan har de det i dag

Voldtaget på Anjas børnehjem: Nu skal de testes for HIV og graviditet

Råd til lægeklinik og børnehjem
I 2011 opsagde hun sit job i Danmark for at rejse ud i verden og være til nytte for nødhjælpsorganisationer. Efter hun havde set, hvordan børn i Nigeria blev tortureret på grund af hekse-anklager, besluttede hun sig for at lave organisationen DinNødhjælp. Siden har hun lavet et børnehjem i landet, hvor hun også har mødt sin mand og født en søn. Hendes egen søn er næsten på alder med den dreng, Anja Lovén nu har råd til at give medicin og hospitalshjælp.

Annonce:

- Vi ved ikke, hvor gammel Hope er. Efter det, som jeg hører, skulle han være to eller tre år, men han ligner jo en på seks måneder. Han er på sygehuset og forstår ikke helt, hvad jeg siger, eller hvad en million kroner er.

Men Anja kan nu både betale for Hope’s lægebehandling samt bygge en helt ny klinik ved det børnehjem, som hendes organisation Dinnødhjælp nu er i gang med at bygge.

- Vi har forsøgt at få danske firmaer til at donere til en ny klinik. Men nu har vi penge til både at bygge klinikken og ansætte en læge, som både kan hjælpe på børnehjemmet og i landsbyerne rundt omkring her. Den skal selvfølgelig hedde ’Hope’s Clinic – Donated by Denmark’. Jeg skulle have søgt fonde om det, men nu har vi fået pengene af danskerne, fortæller hun begejstret.

Pengene strømmede ind
Tirsdag var den danske ambassadør forbi Anja, hvor han blev rørt til tårer under en ceremoni, hvor han fik lov til at lægge den første sten til det nye børnehjem.

Annonce:

- Puh, jeg skal stadig lige fatte det. Jeg tror ikke, jeg har fattet det endnu, siger Anja om den overvældende donation.

Fra øjeblikket, hun lavede opslaget med råbet om hjælp til Hope, strømmede pengene ind til organisationen.

- Kort efter ringede formanden for vores økonomiafdeling og sagde, at han blev nødt til at slå notifikationer fra på sin Mobilepay, fordi den hele tiden sagde ’bling, bling’. Den første dag endte vi på 595.000 kroner. Vi var ellevilde. Ellevilde!, siger Anja med hævet stemme.

- Og så fortsatte det bare dagen efter. Det er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Og så har det bare været rigtig mange helt almindelige donationer, mens nogen har overført 10.000 kroner og 20.000 kroner, siger Anja, der lige nu befinder sig midt i optagelserne til en dokumentarfilm om hendes nødhjælpsarbejde.

Sådan ser Hope ud efter, han har været på sygehuset. (Privatfoto)
Sådan ser Hope ud efter, han har været på sygehuset. (Privatfoto)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: