Danskerne efter tv-værts kritik af DR: Manden har jo ret

'Dukketeater' og 'pinligt' lyder kritikken af DR's nyhedsjournalistik blandt andet fra tv-vært Adrian Lloyd Hughes - og danskerne er enige

I videoen kan du høre Adrian Lloyd Hughes kritik af DR's nyhedsjournalistik (Video: Ekstra Bladet TV)

Den erfarne tv-vært Adrian Lloyd Hughes langer i et interview med Fagbladet Journalisten ud efter sin egen arbejdsplads og Danmarks største medievirksomhed, DR.

Adrian Lloyd Hughes, der fungerer som vært på DR-programmerne 'Historiequizzen' og 'Kunstsquiz' på DR K, mener, at DR's nyhedsjournalistik er blevet et 'dukketeater', og han uddyber sin kritik:

- Det er fuldstændigt grotesk, åndssvagt, pinligt, dumt, vanvittigt, at Peter Qvortrup Geisling står og fryser mellem bygningerne i DR Byen og rapporterer om et sundhedsproblem - på trods af at Kim Bildsøe Lassen, der interviewer ham, står 38 meter fra ham i et tv-studie, fortæller Adrian Lloyd Hughes til Journalisten.

Adrian Lloyd Hughes mener desuden, at danskerne sagtens kan gennemskue, at der er tale om fup ved den slags interviews.

Danskerne er enige
Det lader til, at Adrian Lloyd Hughes har ret i den påstand. I hvert fald giver flere danskere tv-værten ret i hans hårde kritik af DR's måde at lave journalistik på.

- Er enig med ham. Det er sgu et dukketeater. Især når de skal køre 'live' med deres udlandskorrespondent, og der er et lorte signal, som falder ud og pixelerer, så det er uforståeligt. Hvorfor skal det køre live? Det er det samme som deres live interview, når det blæser eller anden slags larm og støj, hvor man ikke kan høre en skid. Optag det dog og kør det for seerne, 5 min senere, hvis lyd og billed er ok, skriver 'Horsey' til Nationen.

'Horsey' bakkes op af en anden læser, som også bringer økonomi ind i debatten:

- 100% enig. Så sent som i går var der et indslag med en 'journalist' som var placeret et eller andet sted i København - som skulle tale om situationen i Syrien! Gad vist hvad udgiften til det indslag kostede Sendevogn med mandskab, kamerafolk, lydfolk osv., skriver 'Landboen'.

Spild af penge
Netop økonomi er et gennemgående træk i Nationens kritik af DR, og den evigt aktuelle debat om licens-kroner bluser op endnu engang.

- Ja, har sgu heller aldrig forstået hvorfor de bruger licenskroner på at køre ud til en tom mørk bygning en sen aften for at lave et live indlæg med en korrespondent/journalist der ligeså godt kunne have siddet i et studie, skriver 'Jan R' til Nationen.

- Alt i alt mange penge bliver spildt. De fleste af DR penge går til lønninger og andet forbrug og ikke til pogrammer, kommenterer én, der kalder sig 'f K'.

En 46-årig tysk kvinde sidder fængslet fordi hun ikke vil betale licens. (Arkivfoto: Finn Frandsen) nationen Ser ikke TV: Hun får 6 mdrs fængsel for ikke at betale licens

Kritik fra flere DR-værter

Det er ikke første gang, en DR-vært har udtrykt kritik af DR's arbejdsmetoder. Tidligere vært på TV-Avisen Peter Olsen skrev i starten af april en klumme i Kristeligt Dagblad om netop dette emne, og den har han i anledningens af dagens debat gjort Ekstra Bladet opmærksom på. I klummen skriver han blandt andet:

- TV-Avisen jager stadig sine såkaldte korrespondenter her til lands – dem, der før bare hed reportere – ud i aftenmørket for at tale foran Nationalbanken, Københavns Byret, Vestre Fængsel eller et ministerium. Idéen må være et forsøg på at gøre det mere autentisk, også selvom man vanskeligt kan ane, hvad de står foran. Jeg tænker mest på, om de ikke fryser, og hører så ikke meget efter, hvad de siger, skriver Peter Olesen i Kristeligt Dagblad.

Radiostilhed hos DR
Hos selve målskiven for kritikken hersker der dog en helt anderledes ro. Ekstra Bladet kontaktede chefen for DR nyheder, Ulrik Haagerup, og bad ham forholde sig til Adrian Lloyd Hughes kritik.

- Jeg har ingen kommentarer, for jeg har ikke hørt, hvad der er blevet sagt

Vi kan citere Adrian Lloyd Hughes kritik for dig - kan du så forholde dig til det?

- Nej, så har jeg stadig ingen kommentarer, lød svaret fra Ulrik Haagerup.

64 kommentarer
Vis kommentarer