Danskerne er de mest trygge borgere i EU

98 procent af danskerne føler sig sikre i deres by eller landsby, viser ny EU-undersøgelse

Der findes ikke et land i EU, hvor borgerne føler sig tryggere i deres by eller landsby end i Danmark. Det viser en ny undersøgelse fra EU-Kommissionens analyseinstitut, Eurobarometer, skriver nyhedsbrevet Momentum.

98 procent af danskerne føler sig ifølge undersøgelsen trygge i deres by eller landsby. Det giver en delt førsteplads i EU sammen med Finland.

Ifølge forskningschef Anders Hede, TrygFonden, skyldes den store tryghed blandt andet det danske politi.

- At bo i et retssamfund, hvor politiet behandler folk lige, spiller en meget grundlæggende rolle i forhold til trygheden, når man færdes i det offentlige rum, siger han til Momentum.

- Det er meget vigtigt, at politiet opfører sig korrekt og ordentligt, og i den sammenhæng klarer det danske politi sig relativt godt.

Anders Hede peger også på, at rene omgivelser er vigtig for tryghedsfølelsen.

- Er buskene klippet og affaldet samlet op, eller ligger der gamle bilvrag, stjålne cykler og knuste ruder? På de områder holder vi i Danmark en temmelig høj standard, mener han.

Undersøgelsen spørger også, om borgerne føler sig trygge i deres land. Her er 96 procent af danskerne trygge, hvilket rækker til en andenplads bag Finland.

Eurobarometer spørger også om, hvad der er de største trusler mod den interne sikkerhed i EU. Her bliver terror udpeget som den største usikkerhedsfaktor, mens organiseret kriminalitet bliver henvist til andenpladsen.

Ifølge undersøgelsen er danskerne i forhold til resten af EU-borgerne mere bekymrede for cyberkriminalitet og 'forvaltningen af EU's ydre grænser'.

Til gengæld er danskerne mindre bekymrede for natur- og menneskeskabte katastrofer end deres EU-medborgere.

Borgerne i Bulgarien, Italien og Ungarn føler sig mindst trygge i deres by eller landsby, viser undersøgelsen, der bygger på mindst 1000 respondenter i hvert land.

0 kommentarer
Vis kommentarer