Danskerne fortæller: Sådan er mit liv i coronaland

Ekstra Bladet har fulgt en dag i ti danskeres helt forandrede hverdag under coronakrisen

Ti danskere har skrevet dagbog i Ekstra Bladet. Fotocollage: Ole Steen
Ti danskere har skrevet dagbog i Ekstra Bladet. Fotocollage: Ole Steen

Coronakrisen ramte Danmark hårdt og pludseligt, og i de sidste par uger har landet været lukket ned.

Mange danskeres hverdag er blevet vendt på hovedet, siden coronapandemien nåede inden for landets grænser.

Ekstra Bladet har fulgt en dag i ti forskellige danskeres liv for at give en samlet idé om, hvad det er for en verden og hverdag, vi alle er blevet kastet ind i, mens sundhedsvæsenet og politikerne gør alt, hvad der står i deres magt, for at inddæmme covid-19.

Janni Ree

 

Hjemme hos Karsten og Janni og Ree går det meget stille og roligt. Snakken går hver dag især på én ting: 'Hvad skal vi have at spise?'. Og så var der grund til fejring, da parret lige havde fået en stor nyhed.

Læs mere her: Janni Ree deler ud af sin og Karstens hverdag under coronavirussen. Foto: Privat Danske kendte Dagbog fra coronaland: - Selvfølgelig er jeg bekymret

Lidl-chefen

 

Simon Christian Blum er butikschef i Lidl i Kolding. Han står op hver dag klokken 03.30 for at køre på arbejde. Coronavirussen har betydet helt nye rutiner for de ansatte i Lidl - især når det kommer til afstand, håndsprit og vagtplaner er der nye og ukendte udfordringer.

Læs mere her: Privatfoto Samfund Dagbog fra coronaland: Lidl-chefens dag starter kl. 3.30

Sygeplejersken

 

- Det har været noget af en ilddåb, fortæller 28-årige Emilie Haug Rasch til Ekstra Bladet. Hun er helt nyuddannet sygeplejerske på Bispebjerg Hospital, og nu skal hun pludselig til at lære ellers erfarne sygeplejersker op.

Læs mere her: Samfund Dagbog fra coronaland: Den unge sygeplejerskes 'ilddåb'

Mathilde Beuschau

 

Mathilde Beuschau fra 'Årgang 0' skal som mange andre danskere finde på noget at lave, mens landet er lukket på grund af coronakrisen. Især én ting er hun ved at dø over, at hun ikke kan.

Læs mere her: Mathilde har ikke så mange planer i coronatiden. Foto: Privat Danske kendte Dagbog fra coronaland: - Jeg ser dem altså stadig

Dyrepasseren

 

Normalt skal Sandie Munck først på arbejde klokken 07.30. Men på grund af coronakrisen er der blevet rykket rundt på hendes og de andre dyrepasser i Odense Zoos vagtplaner. Nu ser hun kun dyrene i løbet af sin arbejdsdag, men når hun kommer hjem er der også rigeligt at lave.

Læs mere her: Sandie Munck har arbejde i mere ned 20 år i Odense Zoo. Det er første gang, at der er så få gæster ligesom der søndag fandt en meget sjælden befrugtning sted. Foto: Privat Samfund Dagbog fra coronaland: - Jeg taler med søløverne

Pernille Vejs

 

Pernille Vejs fra Paradise Hotel kan ikke se sin datter, mens Danmark er lukket ned. Det har de besluttet, fordi Pernille stadig tager på arbejde, mens mange bliver hjemme.

Læs mere her: Pernille har truffet en hård, men nødvendig beslutning. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Dagbog fra coronaland: - Jeg ser ikke min datter

Akutpædagogen

 

Som akutpædagog tager Caroline Tidemand sig af de børn, hvis forældre ikke har fri eller kan arbejde hjemme. Det er en lidt anderledes måde at arbejde på, men børnene tager det rigtig pænt, skriver hun i sin dagbog.

Læs mere her: Caroline er akut-pædagog under krisen. Foto: Privat Samfund Dagbog fra coronaland: - Jeg skal nok blive smittet på et tidspunkt

Peter Ingemann

 

Normalt kan du finde Peter Ingemann på skærmen som tv-vært. Men lige nu sidder han hjemme i sin stue og planlægger nye programmer. Heldigvis har han selskab af sin kone, sine to teenagedøtre og et hold håndværkere. Og så har han fået en ret sund, ny vane.

Læs mere her: Noget godt er der kommet ud af karantænen for Peter. Han er nemlig begyndt at løbe væsentligt mere. Foto: Privat Samfund Dagbog fra coronaland: - De tror, jeg er et svin

Den praktiserende læge

 

For Birgitte Ries Møller, der er praktiserende læge ved Fionia Lægerne i Odense, fylder coronavirus rigtig meget. Men måske ikke på den måde, man lige skulle tro.

Læs mere her: Birgitte Ries Møller, der er praktiserende læge i Odense, er hovedpersonen i dagens Dagbog fra coronaland. Foto: Privat Samfund Dagbog fra coronaland: - Vi læger kunne teste mange!

Bubber

 

Som de fleste andre danskere, er Bubber også påvirket af coronakrisen. Kalenderen er pludselig næsten helt tom, og tankerne går på fremtiden og på Bubbers mor, der lige har fået kemo.

Læs mere her: 55-årige Bubber, med det borgerlige navn Niels Christian Meyer, giver i dag sit bidrag til Ekstra Bladets 'Dagbog fra Coronaland'. Danske kendte Dagbog fra coronaland: - Det her er som en dårlig film