Danskerne handler på nettet som aldrig før

Danmark lå næstøverst over e-handlende europæiske nationer i fjor, og der er sket en massiv vækst i år

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Stigningen i den danske e-handel har aldrig været større end i det seneste halvår, og internetkøb kommer til at sætte rekord igen i 2015, lyder en handelsanalyse.

Analysen fra Foreningen for Dansk Internethandel viser, at der blev omsat for 43,7 milliarder kroner i e-handlen fra 1. januar til 1. juli.

Det er en stigning på 21 procent i forhold til samme periode i fjor, da der blev klikket "køb" for 36 milliarder kroner.

Foreningen skønner, at tallet for i år vil lande i nærheden af 90 milliarder kroner.

- Det er den største omsætningsstigning, vi nogensinde har set inden for et halvår. Vi vurderer derfor, at dansk e-handel i 2015 lander på 164 millioner handler med et totalt forbrug på 90 milliarder kroner.

- Danskerne sætter igen, igen en rekord i e-handel, som snart udgør en fjerdedel af danskernes løbende forbrug, siger foreningens administrerende direktør, Annette Falberg, i en pressemeddelelse.

Foreningen for Dansk Internethandel skønner på baggrund af erfaringer fra tidligere år, at der bliver brugt flere penge i andet halvår. Det skyldes blandt andet julen.

- Vi vover allerede nu at skyde på, at posten og fragtmændene får travlt med at bringe pakker ud i december, da e-julehandlen i 2015 runder de magiske 10 milliarder kroner, siger Annette Falberg.

I alt blev der gennemført 69,6 millioner handler i første halvår. Det er 24 procent flere end i samme periode i 2014.

Danmark ligger nummer to på en liste over nethandlende nationer i Europa ifølge tal fra EU-Kommissionen, der har sat tal på den europæiske onlinehandel i 2014.

Øverst er Storbritannien, mens tredjepladsen går til Norge. Sverige er nummer fire og Luxembourg nummer fem.

78 procent af danskerne handlede på nettet i 2014 ifølge tal fra EU-Kommissionen.

8 kommentarer
Vis kommentarer