Danskerne kyler tusindvis af kæledyr ud hvert år

Mange danske kæledyrsejere efterlader deres dyr i naturen, hvor de ikke kan klare sig. Dyrenes Beskyttelse kalder det 'modbydeligt og respektløst'.

Katte er blandt de dyr, som flest danskere efterlader.
Katte er blandt de dyr, som flest danskere efterlader.

Tasker og kasser med katte, kaniner og marsvin er ikke et sjældent syn på de danske rastepladser. Et stigende antal danskere vælger nemlig at skaffe sig af med deres kæledyr ved simpelthen at efterlade dem.

Antallet af kæledyr som bliver efterladt af deres ejere er faktisk steget med over 50 procent på blot et år, og det er især kattene, som afskaffes. I alt 2365 dyr blev sidste år 'smidt ud', skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. Det svarer til, at der hver dag efterlades seks dyr.

- Det er modbydeligt og respektløst. Jeg bliver ved hver sag vred over, at man kan svigte sit dyr og overlade det til en uvis skæbne, men det ryster mig særligt, at tendensen er stigende, siger projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, i en pressemeddelelse.

Se også: Antallet af katte i nød fordoblet

De dumpede dyr bliver ifølge Jens Jokumsen stressede og utrygge, hvis de har været efterladt i en kasse uden mad og vand. Nogle af dem har det så dårligt, at de ikke kan reddes.

Det er især kattene, som danskerne overlader til sig selv. I alt 1792 katte blev efterladt i 2014, hvilket er en stigning på 47 procent sammenlignet med året før.

- Måske det skyldes, at man overbeviser sig selv om, at den sagtens kan leve af at fange mus og desuden får frit liv. Men sådan er virkeligheden ikke. Tamme katte, der har levet hele sit liv hos ejere, er jo ikke vilde dyr, der er vant til at klare sig selv, siger Jens Jokumsen.

Samfund - 10. mar. 2015 - kl. 19:40 Arrig kat angriber miavende fotograf

Hvis man skulle komme i den uheldige situation, at man ikke kan tage ansvar for sit kæledyr, bør man ifølge Jens Jokumsen aflevere det til et af Dyrenes Beskyttelses internater. De tager imod dyr mod betaling, som går til pasning, foder og plejer, indtil nye ejere er fundet.

23 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere