Annonce:
Annonce:

Danskerne om Dynekongen: Han betød alt

Lars Larsen er mandag morgen gået bort. Ekstra Bladet har spurgt danskerne, hvad Dynekongen betød for dem

Med iver og dygtighed lykkedes det Lars Larsen at sætte Danmark på verdenskortet og gøre JYSK til et globalt foretagende - hør her, hvordan han vil blive husket. Producer: Lasse Brøndal
Annonce:
Følg Samfund

Den folkekære købmand Lars Larsen sov mandag morgen stille ind. I en pressemeddelelse fortæller JYSK, at Larsen gik bort i sit hjem ved Silkeborg mandag morgen, 71 år gammel. Han var omgivet af sin nærmeste familie.

Ekstra Bladet er gået på gaden og har talt med danskerne om, hvad de først tænkte, da de hørte nyheden.

'Uendeligt trist'
Først besøger Ekstra Bladet en JYSK-butik på Vesterbrogade i København. I butikken ser alt ud til at være, som det plejer. Butikken hejser stålgitteret klokken 10, og med det samme kommer de første kunder ind fra gaden. Men i dag er alligevel anderledes, for grundlæggeren af JYSK er ikke længere iblandt os.

Danskerne: Larsen var en stor mand

 

Therese Bülow

Therese Bülow havde ikke hørt nyheden om købmandens død, før Ekstra Bladet fanger hende ude foran JYSK. Hun bliver tydeligt rørt, da hun fortæller, hvad Lars Larsen har betydet for Danmark.

- Han har betydet alt for Danmark. Han var en foregangsmand på så mange måder med hensyn til at drive forretning, siger hun med bævende stemme.

- Det er uendeligt trist, at det skulle ende sådan for så stor en mand.

 

Jens Mohr

Jens Mohr så i fjernsynet mandag formiddag, at Dynekongen er gået bort.

- Vi var jo godt alle sammen klar over, at han var syg. Men jeg synes nu, at det pludselig gik meget hurtigt, sukker han.

Lars Larsen var folkekær, mener Mohr. Og det skyldtes især, at han havde begge fødder solidt plantet på jorden.

- Navnligt synes jeg, at hans beskedenhed har været utroligt imponerende. Andre folk med penge stiller sig an, siger Mohr og sætter hænderne i siden og puster sig op for at demonstrere.

- Han virkede meget rar og ærlig. Og han har holdt godt ud.

 

Alexander Øster, salgsleder i JYSK på Vesterbrogade

Alexander Øster er salgsleder i JYSK. Selvom Lars Larsen havde været kræftsyg i nogen tid, er han overrasket.

- Det kom som et stort chok, da jeg hørte det, fortæller manden i den blå JYSK-skjorte.

- Det er super-trist, at så stor en person og så stor en bidragyder er gået bort. Han har bidraget enormt meget til Danmark. Og han er jo også årsagen til, at jeg har et arbejde.

Øster mener også, at det var Larsens beskedenhed, der gjorde ham så folkekær.

- Han var en mand af folket, og det tror jeg, at han har været fra barnsben af. Han har jo selv skullet bygge alt op og har klaret alt fra bunden. Og så har han altid sørget for, at alle blev inkluderet, siger Øster.

 

Kecia Ulriksen

Efter besøget i JYSK går Ekstra Bladet på Strøget. Her møder vi Kecia Ulriksen. Hun er vokset op med at se Lars Larsens reklamer i TV.

- Lars Larsen har været en foregangsmand både i dansk erhvervsliv, men også i udlandet. Han har nok været et forbillede for mange. Så på den måde er det selvfølgelig et stort tab, siger hun.

- Han var meget nede på jorden. En skovl er en skovl, og en spade er en spade. Alle kunne forholde sig til ham. Alle vidste, hvem han var, og hvad han stod for.

 

Jannie Jensen

- Jeg blev ked af det, fortæller Jannie Jensen.

- Alle kendte ham. Jeg tror, han var folkekær, fordi han ejede de forretninger, og personalet i de forretninger er altid super imødekommende og glade. Tv-reklamerne var gode, fordi de nåede folk. De ramte hele Danmark.

 

Claus Jesper Mørk Petersen

Heller ikke Claus Jesper Mørk Petersen havde fået nyheden om Lars Larsens død, før Ekstra Bladet stopper ham. Han er derfor meget overrasket.

- Selvom det var forventeligt, så synes jeg, at det skete hurtigt. Han er jo en af de personer, der virkelig har været markante i Danmark, siger han.

- Han var folkekær på grund af sit sprog og den måde, han reklamerede for JYSK. Det tiltalte mange, og det tiltalte mig.

I juni trådte Lars Larsen tilbage som bestyrelsesformand i JYSK efter 40 år ved roret. Det skyldtes, at han var alvorligt ramt af leverkræft, og at han ville bruge sin sidste tid med familien.

Lars Larsen alvorligt syg af kræft

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: